Нова суддя у справі Крисіна, причетного до вбивства журналіста Веремія, заявила самовідвід

Нова суддя у справі Крисіна, причетного до вбивства журналіста Веремія, заявила самовідвід

31 Липня 2018
1470

Нова суддя у справі Крисіна, причетного до вбивства журналіста Веремія, заявила самовідвід

1470
Суддя Дарницького райсуду Києва Ольга Просалова, яку система авторозподілу справ призначила головуючою в кримінальному провадженні проти Юрія Крисіна, заявила самовідвід.
Нова суддя у справі Крисіна, причетного до вбивства журналіста Веремія, заявила самовідвід
Нова суддя у справі Крисіна, причетного до вбивства журналіста Веремія, заявила самовідвід

Про це на своїй сторінці в Facebook написала потерпіла у справі, дружина вбитого в 2014 році журналіста В’ячеслава Веремія Світлана Кирилаш.

6 серпня у Дарницькому суді суддя Тетяна Щасна вирішить, чи задовольняти заяву Ольги Просалової.

Як повідомляв «Детектор медіа», Ольга Просалова 26 липня задовольнила вимогу захисту Юрія Крисіна щодо відводу судді Любові Леонтюк. Остання розглядала справу щодо причетності Крисіна до викрадення та катування майданівців у 2014 році. Наступного дня Просалова була обрана головучою у цій справі, розгляд якої мав початися з початку.

Нагадаємо, що Юрій Крисін фігурує у справі про викраденні та катуванні майданівців у січні-лютому 2014 року. Раніше його також судили за вбивство журналіста В’ячеслава Веремія у 2014 році. 

Журналіст газети “Вести” В’ячеслав Веремій був жорстоко побитий тітушками і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. В’ячеслав помер у лікарні швидкої допомоги. Одним із нападників, який бив журналіста, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін.

У грудні 2017-го Шевченківський суд Києва дав йому 4 роки умовно. Після цього медійники та правозахисники виступили із заявою, у якій наполягали на повному та об’єктивному дослідженні справи Крисіна. 13 червня 2018 року Апеляційний суд скасував рішення Шевченківського суду, змінивши вирок на 5 років тюрми.

У справі про викрадення майданівців 16 липня Юрієві Крисіну продовжили термін тримання під вартою до 13 вересня включно. Тим самим суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення.

Крисіну інкримінують 4 злочини, передбачені статтями 27 (підбурювання та пособництво у вчиненні злочину), 146 (незаконне позбавлення волі, викрадення людини вчинене з корисливих мотивів, щодо двох чи більше осіб або за попередньою змовою групою осіб, або способом небезпечним для життя та здоров'я потерпілого, або таке, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань, або із застосуванням зброї), 127 (катування з метою примусити потерпілого чи іншу особу вчинити дії, що суперечать їх волі, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб, або з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості), 296 (хуліганство вчинене групою осіб), 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів, демонстрацій). Загалом Юрію Крисіну загрожує до 10 років позбавлення волі.

Ще один фігурант справи, Сергій Чемес, провину визнав і активно співпрацює зі слідством. Крисін заперечує свою провину.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1470
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду