В Апеляційному суді Києва проходять дебати у справі про вбивство Веремія

В Апеляційному суді Києва проходять дебати у справі про вбивство Веремія

13 Червня 2018
1200

В Апеляційному суді Києва проходять дебати у справі про вбивство Веремія

1200
13 червня в Апеляційному суді Києва проходить розгляд апеляції на умовний вирок Юрію Крисіну в справі про вбивство журналіста «Вестей» В’ячеслава Веремія
В Апеляційному суді Києва проходять дебати у справі про вбивство Веремія
В Апеляційному суді Києва проходять дебати у справі про вбивство Веремія

Про це повідомляє «Укрінформ».

Зазначено, що у залі суду присутній Крисін, його адвокати та представники сторони обвинувачення. Розпочалися судові дебати.

Суддя у справі — Микола Ященко.

Як зазначає інформагентство, після судових дебатів суд має піти до нарадчої кімнати для ухвалення рішення.

Як повідомляв «Детектор медіа», журналіста В'ячеслава Веремія вбили в Києві в ніч проти 19 лютого 2014 року. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити залізними прутами, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. 

Шевченківський районний суд Києва 22 грудня визнав винним фігуранта справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія Юрія Крисіна – йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки. Генеральна прокуратура наполягала на шести роках позбавлення волі для Юрія Крисіна, який бив журналіста. Крисін визнав себе винним у хуліганстві.

Після цього медійники та правозахисники виступили із заявою, у якій наполягали на повному та об’єктивному дослідженні справи Крисіна.

З 17 по 29 січня до Апеляційного суду міста Києва надійшло чотири апеляційних скарги щодо вироку засудженого.

1 березня Юрій Крисін не з’явився до Апеляційного суду Києва, де мав відбутися розгляд апеляції щодо його умовного вироку за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (напад на журналіста В’ячеслава Веремія, який загинув у лютому 2014 року). Суд вирішив перенести засідання на 19 березня та застосувати щодо Крисіна привід (примусову доставку).

19 березня Юрій Крисін без адвоката прибув до Апеляційного суду Києва і повідомив, що не отримував повідомлень про те, що йде апеляційний процес і зазначив, що не має адвоката. Суд зобов’язав Крисіна якнайшвидше ознайомитись з матеріалами справи та знайти собі адвоката до 2 квітня.

29 березня Дарницький районний суд Києва арештував на два місяці без можливості внесення застави Юрія Крисіна у справі про викрадення та катування учасників Євромайдану.

23 травня Апеляційний суд Києва у рамках розгляду апеляції на умовний вирок Юрію Крисіну призначив судові дебати на 13 червня.

24 травня суд продовжив арешт Крисіну, обвинуваченому у вбивстві журналіста Веремія, до 20 липня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1200
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду