«Новая газета» проведе журналістське розслідування вбивства Бабченка – Муратов

«Новая газета» проведе журналістське розслідування вбивства Бабченка – Муратов

30 Травня 2018
1706

«Новая газета» проведе журналістське розслідування вбивства Бабченка – Муратов

1706
Російське опозиційне видання «Новая газета» проведе власне журналістське розслідування вбивства в Києві російського журналіста Аркадія Бабченка, який у минулому був воєнним кореспондентом «Новой газеты».
«Новая газета» проведе журналістське розслідування вбивства Бабченка – Муратов
«Новая газета» проведе журналістське розслідування вбивства Бабченка – Муратов

Про це повідомив російському агентству «Інтерфакс» засновник газети Дмитро Муратов.

«Ми починаємо журналістське розслідування вбивства Аркадія. У нас є бюро в Україні, є співробітники, які добре його знали і підтримували з ним відносини. Треба все ретельно дослідити, чим ми зараз і займемося. Буде під лупою розглянуто кожне його слово», — сказав пан Муратов.

До від’їзду з Росії у 2017 році Аркадій Бабченко протягом декількох років був воєнним спецкором «Новой газеты». За словами пана Муратова, сам він в останній рік не листувався з паном Бабченком. «Він поїхав в Україну і почав нову професійну кар'єру», — сказав пан Муратов.

«Старшина запасу Бабченко — абсолютно безбашена, смілива людина, яка працювала у нас по найстрашніших військових справах. Він був добре підготовленим до війни, при цьому люто її ненавидів, і тих людей, через яких вона відбувалася», — розповів засновник«Новой газеты».

«Я хочу сказати, що в нього було багато різних заяв, з якими я досі не згоден. Але можу сказати одне – що ним керував талант, а не злоба й не корисливість», — додав він.

Нагадаємо, 29 травня увечері в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який жив і працював в Україні. Від отриманого поранення він помер у машині «швидкої допомоги».

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство» (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України). Слідство розглядає дві версії: професійна діяльність і громадянська позиція. Згодом поліція оприлюднила фоторобот підозрюваного у вбивстві журналіста.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що однією з версій будуть дії російських спецслужб. Заступник генерального директора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв висловив думку, що це суто терористичне вбивство, здійснене на замовлення Російської Федерації.

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу щодо вбивства Аркадія Бабченка, який є громадянином РФ.

Представник ОБСЄ з питань свободи медіа Арлем Дезір закликав українську владу провести негайне і повне розслідування цього вбивства.

Аркадій Бабченко — російський журналіст. У минулому — військовий збройних сил РФ, брав участь у двох чеченських війнах. Після звільнення зі збройних сил став журналістом. Працював воєнним кореспондентом газети «Московский комсомолец», кореспондентом на телеканалах, воєнним кореспондентом «Новой газеты». Висвітлював події на Майдані, війну на Донбасі, критикував президента Росії Володимира Путіна. У лютому 2017 року, після погроз залишив Росію, остерігаючись за своє життя. Жив в Ізраїлі та Чехії, згодом переїхав до України. З осені 2017 року вів на телеканалі ATR авторську програму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1706
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду