В Ужгороді поліція розслідує побиття журналіста в кінотеатрі

В Ужгороді поліція розслідує побиття журналіста в кінотеатрі

17 Травня 2018
2035

В Ужгороді поліція розслідує побиття журналіста в кінотеатрі

2035
Власкор телеканалу СТБ Віталій Глагола повідомив що його 16 травня побив власник кінотеатру «5 елемент», в якому виникла конфліктна ситуація.
В Ужгороді поліція розслідує побиття журналіста в кінотеатрі
В Ужгороді поліція розслідує побиття журналіста в кінотеатрі

Про це Віталій Глагола повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці та підтвердив ІМІ.

«Учора вечір закінчився тим, що мене побили, коли я знімав конфліктну ситуацію в кінотеатрі “5 елемент” в Ужгороді. І кидався з кулаками не хтось із відвідувачів, а персонал і п’яний в зюзю чоловік, який назвався власником кінотеатру. Виявилось, це дійсно так. Його звати Олександр Ягудаєв”, – написав журналіст.

За його словами, нападник завдав йому кілька ударів у голову та груди, в тому числі у присутності поліцейських.

Як розповів Віталій Глагола, він натрапив у кінотеатрі на скандал, який вирішив зафіксувати на відео, аби підготувати матеріал для ЗМІ. Проте, коли він почав знімати, на нього став кидатися персонал з криками, що він не має права знімати в кінотеатрі.

«Я кілька разів представився журналістом, показав посвідчення й наголошував, що вони працівники закладу і крім цього – у громадському місці, чим, згідно Закону, автоматично дають згоду на свою фіксацію. Також назвав, що керуюся Законом про інформацію», – розповів медійник.

Журналіст викликав поліцію і написав заяву про побиття та перешкоджання професійній діяльності.

За цим фактом слідчі Ужгородського відділу поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство), повідомляється на сайті ГУНП в Закарпатській області.

Водночас у коментарі ІМІ Віталій Глагола повідомив, що написав заяву за 171 статтею Кримінального кодексу України.

Лікарі діагностували в журналіста легкі тілесні ушкодження.

Як повідомляв «Детектор медіа», 17 травня в Бердянському міськрайонному суді Запорізької області мав відбутися розгляд справи про побиття журналіста ТРК «Юг» Володимира Дьоміна місцевим активістом в приміщенні «Бердянськводоканалу» у березні 2018 року. 

Фото: скріншот з відео Віталія Глаголи

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2035
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Борис
2161 дн. тому
На Мукачево.нет є відео цього інциденту. Так от, у радянські часи було популярно, що журналісти, де треба і де не треба, всюди тикали в очі свої посвідчення. Жуналіст Глагола почав знімати на телефон людей, співробітників на телефон, ті забороняли, Глагола, не питаючи дозволу, знімав далі. Тупо, бездумно. Люди просили не робити цього, кілька разів вибивали з рук телефон.Глагола ніби пояснює, що у кінотеатрі якась дівчина посила дати їй книгу скарг, а їй не давали /не той фільм показали?/. І тут Глагола давай знімати. Тому виник конфлікт з бійкою. Якби самого глаголу хтось знімав без його дозволу, як би той, цікаво, відреагував. Глагола вліз в цілком банальну ситуацію /якась книга скарг/, роздув її своїми бездумними діями й спонукав працівників кінотеатру до сутички. Глагола мав би піти до них і просто вибачитися за свою дитячу поведінку, а працівники кінотеатру тут же попросили би вибачення у нього. І все. Не треба оцього роздування -НАПАД на журналіста. В даному випадку безголового.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду