На розгляд Кабміну винесуть питання фінансової підтримки сімей політв’язнів – Куркчі

На розгляд Кабміну винесуть питання фінансової підтримки сімей політв’язнів – Куркчі

13 Квітня 2018
1149

На розгляд Кабміну винесуть питання фінансової підтримки сімей політв’язнів – Куркчі

1149
Перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юсуф Куркчі повідомив, що питання про виділення бюджетних коштів сім'ям політв'язнів буде винесено на розгляд Кабінету міністрів України.
На розгляд Кабміну винесуть питання фінансової підтримки сімей політв’язнів – Куркчі
На розгляд Кабміну винесуть питання фінансової підтримки сімей політв’язнів – Куркчі

Про це він сказав 12 квітня, коментуючи рішення українського Мінфіну відправити на доопрацювання проект фінансової підтримки сімей політв'язнів, повідомляє «Крим.Реалії».

«Ми будемо виносити це питання на урядовий комітет, який очолює Павло Розенко (віце-прем'єр України – ред. На цьому комітеті ми будемо з'ясовувати стосунки з Міністерством фінансів. Бюджетної програми як такої не існує, є тільки рядок в бюджеті. Ми, розробляючи порядок, мали на меті – запропонувати механізм, який дав би нам можливість реалізовувати ці завдання», – сказав пан Куркчі.

За його словами, найближче засідання комітету заплановане на 17 квітня.

Як повідомляє видання, 12 квітня стало відомо, що український Мінфін відправив на доопрацювання в Міністерство з питань тимчасово окупованих територій України проект документа про порядок використання бюджетних коштів для підтримки сімей політв'язнів, оскільки запропонований порядок «не відповідав змісту і цілям бюджетної програми».

У Держбюджеті України на 2018 році Міністерству з питань тимчасово окупованих територій України на реалізацію заходів щодо захисту і забезпечення прав та інтересів осіб, позбавлених особистої свободи в результаті дій незаконних збройних формувань та/або органів влади Росії на окремих територіях Донецької і Луганської областей, де органи державної влади України тимчасово не здійснюють свої повноваження, і тимчасово окупованій території України, а також підтримку зазначених осіб і членів їхніх сімей передбачено 96,7 мільйонів гривень, повідомляє видання.

Як повідомляв «Детектор медіа», у тюрмах РФ наразі перебувають більше 60 українських політв’язнів, із яких 22 – безпосередньо на території Росії, інші - в окупованому Криму.

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила, що звільнення політв’язнів залежить не від дипломатів, а від президента РФ Володимир Путіна.

 

На фото - Юсуф Куркчі

Фото: «Крим.Реалії»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1149
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду