Розмір державних премій для журналістів та митців збільшено в кілька разів

Розмір державних премій для журналістів та митців збільшено в кілька разів

21 Березня 2018
1404
21 Березня 2018
16:56

Розмір державних премій для журналістів та митців збільшено в кілька разів

1404
З метою заохочення журналістів, авторів, художників, перекладачів художніх та публіцистичних творів, колективів театру та кіно до створення нових оригінальних творів Уряд збільшив розмір державних премій.
Розмір державних премій для журналістів та митців збільшено в кілька разів
Розмір державних премій для журналістів та митців збільшено в кілька разів

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.  

Зокрема Премію імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики  збільшено з 5 тисяч до 20 тисяч гривень, Премію імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності - з 2 тисяч до 10 тисяч гривень. Також збільшено до 20 тисяч гривень Премію Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва та Премію Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського.

Проект постанови «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» був підготовлений Держкомтелерадіо, який здійснює організаційне, інформаційне та матеріально-технічне забезпечення діяльності комітетів з присудження цих премій.

«Рішення Уряду підвищить престиж державних премій. Відтепер журналісти та митці матимуть більше матеріальне заохочення для створення нових високохудожніх  творів», - прокоментував постанову КМУ Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко

 Виплата премій, як і раніше,  забезпечуватиметься за рахунок асигнувань, передбачених Держкомтелерадіо за бюджетною програмою 1701130 «Державні стипендії видатним діячам інформаційної галузі, дітям журналістів, які загинули (померли) або яким встановлено інвалідність у зв’язку з виконанням професійних обов’язків та премії в інформаційній галузі».

Як повідомляв «Детектор медіа», минулого року Державний комітет телебачення і радіомовлення України підготував проекти змін до постанов Кабінету Міністрів України, якими визначаються грошові винагороди лауреатам премій в інформаційній галузі.

Метою пропозицій Держкомтелерадіо було «підвищення престижу державних премій, заохочення журналістів, авторів, художників, перекладачів художніх та публіцистичних творів, творчих колективів театру та кіно до створення нових оригінальних творів», йшлося в повідомленні.

Також Держкомтелерадіо вніс пропозиції до бюджетної програми 1701130, запропонувавши збільшити видатки на виплату премій на 97 тис грн.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1404
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду