Ксенію Собчак пустять до Криму після перевірки - МІП

Ксенію Собчак пустять до Криму після перевірки - МІП

7 Березня 2018
1208

Ксенію Собчак пустять до Криму після перевірки - МІП

1208
Російську телеведучу та редакторку, кандидатку в президенти РФ Ксенію Собчак, яка заявила про намір відвідати Крим за згодою Києва, пустять на анексований Росією півострів з боку материкової України після відповідної перевірки.
Ксенію Собчак пустять до Криму після перевірки - МІП
Ксенію Собчак пустять до Криму після перевірки - МІП

Про це заявила перша заступниця міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, передають «Крим.Реалії».

«Вона, як громадянка Росії, відповідно, як іноземний громадянин, має право в'їзду на територію Криму через материкову Україну. Для цього є постанова, яка регламентує перетин адмінкордону для іноземних громадян. Такі документи подаються в міграційну службу, яка має право розглядати такі документи до 5 діб, перш ніж видати відповідну перепустку. У разі якщо вона, наприклад, відвідувала Крим через закриті пункти пропуску, і це стане відомо відповідним службам, їй можуть заборонити в'їзд навіть на територію материкової України», - сказала пані Джапарова.

Кандидат у президенти Росії від партії «Громадянська ініціатива» Ксенія Собчак 6 березня повідомила, що направила лист у посольство України в Росії з проханням дозволити їй в'їзд до Криму через територію України.

«Якщо поїду в Крим, то тільки через українську територію. Я вважаю, це правильно буде. Якщо я отримаю дозвіл на в'їзд через територію України, я поїду», - заявила вона. За її словами, вона хотіла б зокрема поспілкуватися з кримськими татарами, від яких, мовляв, отримує багато листів.

Щоправда, у Посольстві України в Росії кореспонденту УНІАН сказали, що не отримували від пані Собчак жодних листів або звернень.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав намір Ксенії Собчак відвідати анексований Крим «політичною шизофренією».

«Дотримуватися українського законодавства для в’їзду в окупований Крим — це, звісно, позитив. Але законний в’їзд для ведення нелегітимної кампанії до нелегітимних виборів на окупованій території — це точно шизофренія. Звичайно, політична», - написав він у Twitter.

Водночас депутат Держдуми Росії від анексованого РФ Криму Андрій Козенко стверджує, що Ксенія Собчак вже відвідувала півострів після анексії в квітні 2014 року.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Як доказ Козенко наводить репортаж Ксенії Собчак і російського журналіста Антона Красовського «Исконно няш» для сайту «Сноб.ru», в якому йшлося про те, що Собчак і Красовський «провівши в середині квітня три дні на звільнених територіях Росії, зустрілися зі співвітчизниками і поговорили з ними про майбутнє Криму».

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року Ксенія Собчак офіційно оголосила про намір брати участь у виборах президента Росії. Вона називає себе кандидатом «проти всіх».

Раніше Ксенія Собчак заявляла, що Росія, анексувавши Крим, порушила міжнародні зобов'язання, і що Києву і Москві необхідно провести спільний референдум про статус анексованого Криму.

Вибори президента Росії планують провести 18 березня 2018 року - в річницю анексії Криму.

Фото: Деловая газета. Юг

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1208
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду