Журналістка «Бі-бі-сі» звинуватила депутата Держдуми Слуцького у домаганнях

Журналістка «Бі-бі-сі» звинуватила депутата Держдуми Слуцького у домаганнях

6 Березня 2018
1323

Журналістка «Бі-бі-сі» звинуватила депутата Держдуми Слуцького у домаганнях

1323
Раніше на адресу російського депутата було висунуто анонімні обвинувачення з боку трьох журналісток.
Журналістка «Бі-бі-сі» звинуватила депутата Держдуми Слуцького у домаганнях
Журналістка «Бі-бі-сі» звинуватила депутата Держдуми Слуцького у домаганнях

Парламентський кореспондент Російської служби «Бі-бі-сі» Фаріда Рустамова розповіла про сексуальні домагання з боку депутата Держдуми Росії Леоніда Слуцького. Про це повідомляється на сайті видання, передає «Дождь».

За словами Рустамової, депутат приставав до неї 24 березня 2017 року у своєму кабінеті. Туди вона прийшла, щоб взяти коментар про візит в Росію кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен. При цьому вона зайшла в кабінет Слуцького разом з його помічницею по роботі з пресою Діаною Рудаковою. Але через те, що помічниця Слуцького за сумісництвом працювала кореспондентом ТАРС, журналістка попросила її на короткий час вийти з кабінету.

Після цього Рустамова задала питання про візит Ле Пен в Москву. Однак незабаром Слуцький змінив тему розмови. Зокрема, цікавився особистим життям, пропонував полишити роботу та стати його коханкою.

На питання Рустамової, чи пов'язано небажання дати коментар з тим, що вона працює саме на «Бі-бі-сі», депутат відповів: «Ні, просто ти від мене бігаєш, цілуватися не хочеш, я на тебе образився».

У кінці розмови Слуцький сказав: «Давай, зайченя, буде настрій, зазирай, я за тобою скучив», - після чого різко наблизився до журналістки, «провів рукою, внутрішньою частиною долоні, по лобку вгору» і відскочив, пише «Бі-бі-сі».

Як зазначає «Бі-бі-сі», вся розмова журналістки з депутатом записана, тому що Рустамова включила диктофон при вході до кабінету. За словами журналістки, Слуцький знав про це.

Рустамова подала в думську комісію з питань етики заяву з проханням розібратися в цій ситуації.

Наголошується, що Фаріда Рустамова була однією з трьох дівчат, які анонімно розповіли виданню «Дождь» про домагання Слуцького. Незабаром про домагання депутата публічно заявила ще одна журналістка - заступник головного редактора телеканалу RTVI Катерина Котрікадзе. Вона стала першою дівчиною, яка розкрила своє ім'я.

Слідом за нею про домагання Слуцького від свого імені розповіла продюсер «Дождя» Дар'я Жук. Вона розповіла, що депутат приставав до неї під час ефіру на каналі в 2014 році, і заявила, що подала відповідну заяву в думську комісію з етики.

Слуцький відкидає звинувачення в домаганнях. На запитання «Дождя», чи підтверджує він факт домагань, депутат заявив: «Ніколи. Не по цій справі».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1323
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду