У Бердянську активіст вдарив у голову журналіста Володимира Дьоміна

У Бердянську активіст вдарив у голову журналіста Володимира Дьоміна

5 Березня 2018
1247

У Бердянську активіст вдарив у голову журналіста Володимира Дьоміна

1247
2 березня у Бердянську (Запорізька область) один з активістів вдарив у голову журналіста ТРК «Юг» Володимира Дьоміна, який виконував професійну діяльність і вів у цей час відеозйомку. Редакція звернулася до поліції
У Бердянську активіст вдарив у голову журналіста Володимира Дьоміна
У Бердянську активіст вдарив у голову журналіста Володимира Дьоміна

Про це пише Інститут масової інформації (ІМІ) та посилається на Pro.berdyansk.biz.

Видання повідомляє, що 2 березня група людей намагалась увірватися на територію очисних споруд «Бердянськводоканал», а знімальна група ТРК «Юг» хотіла це зафіксувати.

«Відразу ж на адресу журналістів почали звучати образи, а всім відомий Віталій Олешко вдарив у голову нашого колегу Володимира Дьоміна», – написало бердянське видання.

Повідомляється, що журналіст був госпіталізований, а редакція звернулася із заявою про напад до поліції.

«Я знаходжуся у лікарні на стаціонарі. Лікарі діагностували підозру на закриту черепно-мозкову травму», – сказав журналіст ІМІ та уточнив, що висвітлювати події місцевих активістів знімальна група відправилася за редакційним завданням.

«Ці товариші досить відомі у місті, вони тут влаштовують різний безлад. Вони були на комунальному підприємстві “Водоканал”, а після того ми взнали, що вони їдуть на режимний об’єкт – цех, який постачає все місто водою. Ми поїхали туди знімати за редакційним завданням. Вони вийшли, почали ображати, звинувачення посипалися. Вони знають нас, ми їх, вони знають наше критичне ставлення до їхньої діяльності. Почали казати: “От піарити будете нас, шавки”, на що я відповів: “Кого піарити – шарикових”. Це йому не сподобалося, і він вдарив кулаком мене у ліву скроневу частину», – розповів журналіст.

Нагадаємо, 7 червня 2016 року в Бердянську  (Запорізька область) невідомий намагався перешкодити роботі журналістів ТРК «Юг», які вели зйомку мітингу біля Бердянського міськрайонного суду, що розглядав справу депутата Бердянської міської ради Віктора Цуканова. Слідчим Бердянського відділу поліції внесено відомості до ЄРДР та розпочато досудове розслідування за ознаками ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Хід розслідування взято на контроль керівництва ГУ НП області.

У ніч на 10 червня 2016 року в Бердянську невідомі напали на знімальну групу ТРК «Юг», яка виїхала на місце подій на прохання працівників готелю «Слов'янський», що знаходиться на Бердянській косі.

13 червня 2016 року співробітники  ЗМІ Бердянська провели пікетування місцевої прокуратури і передали колективне звернення, у якому заявили, що  журналісти не бачать від правоохоронних органів, а саме від прокуратури міста, області та країни, «будь якої реакції на події, які відбуваються в місті і несуть загрозу не тільки демократичним цінностям нашої країни, а і життю та здоров’ю працівників ЗМІ».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1247
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду