Днями будуть відомі результати службової перевірки щодо дій правоохоронців у суді – Князєв

Днями будуть відомі результати службової перевірки щодо дій правоохоронців у суді – Князєв

27 Лютого 2018
1021

Днями будуть відомі результати службової перевірки щодо дій правоохоронців у суді – Князєв

1021
Найближчими днями будуть відомі результати службової перевірки щодо можливих порушень з боку поліції відносно журналісток в Оболонському районному суді Києва, де 21 лютого відбувався розгляд справи про держзраду екс-президента України Віктора Януковича
Днями будуть відомі результати службової перевірки щодо дій правоохоронців у суді – Князєв
Днями будуть відомі результати службової перевірки щодо дій правоохоронців у суді – Князєв

Про це сказав глава Нацполіції Сергій Князєв журналістам 27 лютого, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Службове розслідування, я думаю, найближчим часом, день-два-три – керівник поліції Києва завершить і відзвітує мені щодо можливих або явних порушень, які були того дня»,  – повідомив очільник Нацполіції.

Як повідомляв «Детектор медіа», у середу, 21 лютого, правоохоронці, які забезпечували порядок в Оболонському райсуді, просили жінок пройти зі співробітницями поліції в окрему кімнату і продемонструвати відсутність на тілі «феменських» написів. Про це зокрема розповіли на своїх сторінках у Facebook журналістка програми «Схеми» Валерія Єгошина та кореспондентка Радіо Свобода Ольга Комарова.

У Національній поліції заходи у вигляді посиленого огляду жінок-відвідувачок Оболонського районного суду Києва назвали «вимушеними».

У четвер, 22 лютого, перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко від імені влади вибачилася за дії охоронців, які при вході до Оболонського районного суду столиці, де мав відбутися допит Президента Петра Порошенка у справі про держзраду Віктора Януковича, просили жінок-журналісток розстебнути пальто, а декого - і зняти верхній одяг.

Пізніше Президент України Петро Порошенко назвав неприпустимими дії правоохоронців при вході до Оболонського районного суду столиці, про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко.

Інститут масової інформації вимагає вибачень від правоохоронців через приниження журналісток в Оболонському райсуді.

Голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики ВР Вікторія Сюмар пообіцяла розглянути випадок із роздяганням журналісток при вході до Оболонського райсуду столиці, де мав відбутися допит Президента Петра Порошенка у справі про держзраду Віктора Януковича, на засіданні Комітету - «з відповідною реакцією».

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковськазвернулася до Головного управління Національної поліції щодо проведення службового розслідування за фактом вчинення співробітниками поліції дискримінаційних дій через виявлене порушення прав жінок у Києві, вчинене працівниками поліції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1021
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду