Шестеро журналістів перемогли у конкурсі українського офісу ООН

Шестеро журналістів перемогли у конкурсі українського офісу ООН

14 Лютого 2018
2400

Шестеро журналістів перемогли у конкурсі українського офісу ООН

2400
13 лютого Організація Об’єднаних Націй в Україні нагородила переможців конкурсу ООН для журналістів «Публікації для змін. Україна на шляху сталого розвитку»
Шестеро журналістів перемогли у конкурсі українського офісу ООН
Шестеро журналістів перемогли у конкурсі українського офісу ООН

Про це повідомляється на сайті ООН в Україні.

Зазначено, що на конкурс було направлено більше 100 робіт українських журналістів. Роботи переможців були обрані експертами, фахівцями агентств, фондів та програм ООН в Україні.

«Для того, щоб якомога більше людей змогли дізнатись про сталий розвиток, ООН закликає медіа інформувати суспільство про Цілі сталого розвитку та підвищувати рівень обізнаності щодо існуючих проблем та можливих шляхів їх вирішення», – вважає голова Міжнародної організації з міграції в Україні Томас Лотар Вайс.

В рамках конкурсу було обрано шість переможців у шести номінаціях:

  1. Дії уряду на центральному та локальному рівні задля успішного впровадження Цілей сталого розвитку: Андріян Фітьо – «Цілі ООН, децентралізація, стратегії досконалого сталого розвитку» («Ліга.net»);
  2. Цілі сталого розвитку та бізнес, стале підприємництво і економічне зростання: Вікторія Ільченко – «Біорізноманіття: як енергетикам в Україні заробляти на опилках?» («Дело.ua»).
  3. Цілі сталого розвитку та громадянське суспільство: Тимощук Ярослава – «Місто своїми руками» (The Ukrainians).
  1. Зелене довкілля та екологічно безпечна Україна: Мар’яна Вербовська – «Дорога українських слонів» (Zaxid.net).
  2. Рівноправне суспільство, орієнтоване на соціальний розвиток: Юрій та Євгенія Підлісевичі «На Черкащині навчальний заклад встановив поручні та пандуси для дівчинки на інвалідному візку» (ТРК «Україна»).
  3. Рівність між жінками та чоловіками – ключ до миру та розвитку України: Ірина Назарчук – «Попри стереотипи: жінки на військовому флоті» («Радіо Свобода»).

Також, організатори конкурсу відзначили спеціальними грамотами наступних авторів: Зілінченко Олена, Штифурко Тетяна, Тис Микола, Мартинович Юрій, Лимар Оксана, Герич Анна, Вівчарик Назарій, Перцовський Семен, Толстякова Кіра, Марічка Набока, Шостацька Ксенія, Сандюк Інна, Галущак Ігор, Москаленко Леся, Попова Світлана, Перетяка Олег, Кузьменко Оксана, Давиденко Марія, Радіо Михайло, Михайлець Сергій, Олександра Горчинська, Савицький Олег, Єрешко Юлія, Яриш Остап, Дар'я Трапезнікова, Любов Єремічева, Копанєва Лариса, Хандусенко Наталія, Білан Богдан, Кущенко Олена, Тарасенко Олеся, Патрікєєва Наталія, Бик Анна, Прокаєва Анна, Коваленко Данило, Маслова Людмила, Ольга Веснянка, Сандюк Інна, Старокольцева Катерина, Бойко Надія, Ніколаєва Євгенія, Макей Людмила, Кушнерик Ольга, Тулуп Маргарита, Ковалівська Світлана.

Конкурс ініційовано Представництвом ООН в Україні, Міністерством економічного розвитку та торгівлі України, Програмою сприяння зеленій модернізації економіки України GIZ та підтримано окремими агентствами, фондами та програмами ООН.

 

Нагадаємо, на церемонії нагородження Національної премії Media etc. 2.0, яку засновнували у 2016 році «Інститут податкових реформ» і «Громадське радіо», відзнаки отримали 16 представників ЗМІ.

Фото: ООН в Україні

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2400
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду