СБУ отримала листа високопосадовця РНБО з вимогою притягнути журналіста Дубинського до відповідальності

СБУ отримала листа високопосадовця РНБО з вимогою притягнути журналіста Дубинського до відповідальності

30 Січня 2018
2901

СБУ отримала листа високопосадовця РНБО з вимогою притягнути журналіста Дубинського до відповідальності

2901
У Службі безпеки України повідомили, що звернення першого заступника секретаря РНБОУ Олега Гладковського щодо нібито вчинення журналістом-розслідувачем Олександром Дубинським дій із ознаками державної зради розглянуть в установленому порядку
СБУ отримала листа високопосадовця РНБО з вимогою притягнути журналіста Дубинського до відповідальності
СБУ отримала листа високопосадовця РНБО з вимогою притягнути журналіста Дубинського до відповідальності

У Службі безпеки України «Детектору медіа» підтвердили, що отримали листа від першого заступника секретаря РНБОУ Олега Гладковського із проханням внести до Єдиного реєстру досудового розслідування відомості про «вчинення Дубинським О.А. дій, що мають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого двома статтями КК України, в тому числі й статтею «Державна зрада».

«Закон зобов’язує нас його розглянути, - зазначила речниця СБУ Олена Гітлянська. - Ми розглядаємо всі звернення в установленому законом порядку. Поки що коментувати, яким буде рішення, зарано».

Сам Олег Гладковський у відповіді на запит каналу «1+1» теж підтвердив, що надіслав на ім’я Голови Служби безпеки України пана Грицака заяву, в якій просить внести відомості про вчинення Дубинським О.А. дій, що мають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 статті 259 КК України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності», кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 статті 111 КК України «Державна зрада», до Єдиного реєстру досудового розслідування.

Пан Гладковський у своєму зверненні до репортерського колективу ТСН наголосив, що його заява стосується особисто Олександра Дубинського, оскільки матеріал, який став причиною звернення, був оприлюднений на сайті журналіста і «ніяким чином не відноситься ані до каналу 1+1, ані до публіцистичної програми «Гроші».

У зверненні перший заступник секретаря РНБОУ також наголошує, що публікація, про яку йдеться, на його переконання, «носить відверто підривний характер і напряму стосується Національної безпеки та обороноздатності Держави Україна».  

«Детектор медіа» також звернувся до РНБОУ із запитанням, чому пан Гладковський апелював до СБУ, а не до суду із позовом про захист честі і гідності і спростування недостовірної інформації. Наразі перший заступник секретаря РНБОУ перебуває у відрядженні, тож сподіваємося отримати відповідь найближчим часом.

Нагадаємо, у понеділок, 29 січня, телеканал «1+1» заявив, що перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, який відповідає за експорт озброєнь, має намір притягнути до відповідальності ведучого програми «Гроші» Олександра Дубинського, чиє журналістське розслідування прирівняв до державної зради.

Про це йшлося в програмі «ТСН. Тиждень». 

У розпорядженні телеканалу опинився нібито лист пана Гладковського до голови СБУ, в якому він просить притягнути Олександра Дубинського до кримінальної відповідальності. Приводом для звернення до СБУ стала серія публікацій «І рибку з'їсти і в РНБО сісти», оприлюднених на сайті пана Дубинського dubinsky.pro, де висловлюються підозри щодо співпраці пана Гладковського з російськими спецслужбами. 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2901
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду