На Черкащині напали на журналістів газети «Чигиринські вісті»

На Черкащині напали на журналістів газети «Чигиринські вісті»

17 Січня 2018
4208

На Черкащині напали на журналістів газети «Чигиринські вісті»

4208
У місті Чигирин (Черкаська область) учасники акції протесту проти будівництва птахокомплексу напали на депутата міськради, журналістку Світлану Гречаник-Самойлову, головну редакторку газети «Чигиринські вісті» (ТОВ «Редакція газети "Чигиринські вісті"») Наталю Лебеденко та журналістку видання Тетяну Лебеденко. Жінки звернулися до поліції
На Черкащині напали на журналістів газети «Чигиринські вісті»
На Черкащині напали на журналістів газети «Чигиринські вісті»

Події зафіксовані на оперативному відео, що знімав експерт чигиринського відділення поліції, повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

За словами пані Гречаник-Самойлової, 12 січня на розі вулиць Богдана Хмельницького та Гетьманської у Чигирині вона працювала за редакційним завданням.

«Тут чимала група людей, які називали себе в тому числі Чигиринською районною народною радою, курсували впоперек головної магістралі міста й перешкоджали руху автотранспорту. Несподівано кілька жінок-мітингарів наблизилися до мене, хватали за руки, штурхали, ганьбили. Поряд стояли поліцейські на чолі з начальником відділення, проте вони не одразу зупинили жінок, які перешкоджали мені виконувати журналістську й депутатську роботу Натомість один із поліцейських дочекався кінця штурханини, потім підійшов до мене й одвів на інший бік перехрестя, цим нібито зупинив конфлікт. Я мусила скоритися законній вимозі стража порядку», – розказала вона.

За повідомленням НСЖУ, постраждала також головред «Чигиринських вістей» Наталя Лебеденко її дочка Тетяна Лебеденко, кореспондент того ж видання, та онуки. Спілка повідомляє, що активісти погрожували розправою та намагалися витягти жінок із маршрутки, що не могла проїхати через блокування дороги.

«Тетяну Лебеденко вдарили в обличчя, неповнолітньому Данилу викручували руки, злякали малолітню Ангеліну. Це свавілля негайно не зупинили охоронці законності, хоч за громадською акцією їх спостерігало чимало. На захист медійників стали лише пасажири автобуса», – йдеться в повідомленні Спілки.

Журналісти ТОВ «Редакція газети "Чигиринські вісті"» Наталія Лебеденко, Світлана Гречанюк-Самойлова та Тетяна Лебеденко звернулися з заявами про вчинення протиправних дій до Чигиринського відділення поліції. Газетярі розцінюють ці вчинки як перешкоджання журналістській діяльності та посягання на професійну честь і гідність.

За словами голови Черкаської обласної організації Національної спілки журналістів Тетяни Калиновської, це не перший напад на чигиринських журналістів.

Нагадаємо, 20 грудня під час зйомок біля Чигиринського райсуду (Черкаська область), редакторку районної газети «Чигиринські вісті» Наталю Лебеденко побили представники ГО «Чигиринська районна Народна рада». Жінка отримала струс мозку та інші тілесні ушкодження.Тоді редакція направила до НСЖУ відповідне звернення.

11 січня Чигиринський районний суд залишив без розгляду позов громадської організації «Чигиринська районна Народна рада» до редакції газети «Чигиринські вісті» про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування завданої моральної шкоди в розмірі 1 грн.

Як повідомляє НСЖУ, громадська організація «Чигиринська районна народна рада» ввійшла до антирейтингу «Ворогів реформування преси 2016 року» як така, що перешкоджала реформуванню газети «Чигиринські вісті».

Спілка звернулася до чигиринських правоохоронців з вимогою надати відеоматеріали, на яких зафіксовані події, та щодо ходу розслідування вищевказаних випадків.

Фото: chigirinvisti.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4208
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду