У Києві фотокореспонденту «Радіо Свобода» заважали знімати дії священика під час акції #принесиляльку

У Києві фотокореспонденту «Радіо Свобода» заважали знімати дії священика під час акції #принесиляльку

6 Січня 2018
1620

У Києві фотокореспонденту «Радіо Свобода» заважали знімати дії священика під час акції #принесиляльку

1620
Невідомий, що разом зі священиком вийшов із Києво-Печерської лаври ввечері 5 січня під час акції #принесиляльку, заважав роботі фотокореспондента «Радіо Свобода» Сергія Нужненка, вимагаючи прибрати камеру.
У Києві фотокореспонденту «Радіо Свобода» заважали знімати дії священика під час акції #принесиляльку
У Києві фотокореспонденту «Радіо Свобода» заважали знімати дії священика під час акції #принесиляльку

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Перед інцидентом кореспондент зняв кадри, як священик відкидає іграшку, принесену на знак солідарності з родиною хлопчика, трагічно загиблого в Запоріжжі.

«Сьогодні ввечері знімав, як люди приносять іграшки до Києво-Печерської лаври, одну з іграшок поклали до центрального входу, за мить вийшов священнослужитель і відкинув іграшку щодалі від входу, за ним вийшла особа, яка в грубій формі почала заважати знімати й погрожувати розбити камеру. Пізніше священик просив видалити фото, вибачитись якось він не подумав», – написав журналіст у Facebook.

Акцію #принесиляльку ініціював виходець із Запоріжжя, блогер Юрій Гудименко, який закликав українців приносити іграшки під стіни храмів УПЦ (Московського патріархату) через те, що представники цієї церкви відмовились відспівувати дворічного загиблого хлопчика, якого було хрещено в церкві УПЦ Київського патріархату.

4 січня запорізький сайт «Форпост» повідомив, що священик УПЦ (МП), запрошений ритуальною службою, відмовився провести обряд відспівування дворічного хлопчика, що загинув ввечері 31 грудня внаслідок падіння на нього 39-річного чоловіка, що вчинив самогубство, вистрибнувши з вікна багатоповерхівки.

Представник церкви, незважаючи на прохання батьків, відмовився провести ритуал після того, як дізнався, що дитину хрестили в церкві УПЦ КП. Після цього батьки загиблої дитини звернулися до найближчої церкви, яка також належить до УПЦ (Московського патріархату), та отримали нову відмову в проведенні відспівування. Згодом на похорон приїхав священик УПЦ Київського патріархату, який і провів ритуал.

5 січня митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ (МП) Лука заявив, що священик, котрий відмовився відспівувати загиблого хлопчика, діяв згідно з церковним каноном. Представники УПЦ (МП) називають УПЦ КП «розкольниками», тому не визнають проведений тими обряд хрещення і долучення людини до церкви. Попри це, митрополит Лука закликав молитися за загиблого й приносити до храмів ляльок та цукерки.

«Я закликаю всіх і благословляю священство все нашої єпархії келійно, не під час священної літургії, а келійно молитися за трагічно загиблого малюка Євгена. У пам’ять про Євгена прошу приносити до храмів ляльок, цукерки – ми їх роздамо до дитячих будинків, малозабезпечених родин», – заявив митрополит Лука.

Нагадаємо, Національна спілка журналістів України (НСЖУ) зафіксувала 90 випадків фізичної агресії щодо працівників ЗМІ за 2017 рік.

Фото: Сергій Нужненко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1620
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ольга
2291 дн. тому
Как можно отпевать некрещёного ребёнка??? Пускай этим занимается Киевский Патриархат
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду