Журналісти можуть безкоштовно брати в НСЖУ бронежилети

Журналісти можуть безкоштовно брати в НСЖУ бронежилети

14 Листопада 2017
1168
14 Листопада 2017
13:00

Журналісти можуть безкоштовно брати в НСЖУ бронежилети

1168
Національна спілка журналістів Україні (НСЖУ) отримала від Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП) п'ять бронежилетів. Ними безкоштовно можуть користуватися журналісти, які працюють у небезпечних точках
Журналісти можуть безкоштовно брати в НСЖУ бронежилети
Журналісти можуть безкоштовно брати в НСЖУ бронежилети

Загалом у розпорядженні НСЖУ є шість бронежилетів, три з яких будуть знаходитися в маріупольському осередку, ще три – у центральному офісі в Києві, повідомляє прес-служба НСЖУ.

«Ми маємо затверджене положення про порядок зберігання й надання бронежилетів у тимчасове користування журналістам. Сподіваємося, нові засоби сприятимуть посиленню фізичного захисту наших колег. Бронежилети й каски можуть видаватися не лише членам НСЖУ, а й іншим репортерам – за наявності редакційного посвідчення та за попереднім узгодженням з особоювідповідальною за збереження захисного спорядження», – сказав голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Бронежилети Спілка отримала від ІРРП.

«Бронежилети й каски надійшли від міжнародної організації "Інститут висвітлення війни та миру" (IWPR), це відбулося в межах реалізації спільного проекту "Підвищення безпеки та поліпшення репортерських навичок журналістів в Україні", – повідомила виконавчий директор ГО «Інститут розвитку регіональної преси» Ольга Труфанова.Ми переконані, що фізичний захист журналістів в зонах конфлікту є пріоритетом номер один, і спільне використання захисних засобів допоможе нашим колегам якісно виконувати професійні обов’язки».

За повідомленням НСЖУ, на необхідність таких засобів захисту вказують, зокрема, маріупольські журналісти.

«На сьогоднішній день для безпеки наших колег під час виїздів для підготовки військових репортажів ми змушені шукати бронежилети і каски в буквальному сенсі по всьому місту, або ж виїжджати без засобів захисту», – зазначила головний редактор видання «Ильичевец.Город», член правління Донецької спілки журналістів Олена Калайтан.

Контакти офісів НСЖУ:

м.Київ, вул.Хрещатик, 27а (контактна особа Сергій Шевченко, 067-3211345).

м.Маріуполь:

- пр.Нахімова, 116 (два бронежилета та каски зберігаються в редакції газети «Ильичевец. Город» , контактна особа: Олена Калайтан,  097 318 81 74)

- пр. Миру, 19 (один бронежилет знаходиться  в редакції газети «Приазовский рабочий», Микола Токарський, 050 474 97 93).

Нагадаємо, у 2015 році Інститут масової інформацї (ІМІ) придбав для журналістів нові бронежилети із повним захистом.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1168
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду