Усі заяви побитих журналістів будуть розглянуті – речник МВС

Усі заяви побитих журналістів будуть розглянуті – речник МВС

24 Жовтня 2017
1101

Усі заяви побитих журналістів будуть розглянуті – речник МВС

1101
Речник Міністерства внутрішніх справ (МВС) Артем Шевченко повідомив «Детектору медіа», що поліція розгялне усі заяви журналістів, які 24 жовтня були побиті та затримані спецпризначенцями під Святошинським судом Києва
Усі заяви побитих журналістів будуть розглянуті – речник МВС
Усі заяви побитих журналістів будуть розглянуті – речник МВС

«Наше керівництво зустрінеться з журналістами Сергієм Лефтером з УНІАНа та Дмитром Реплянчуком з «Громадського» та принесе ще раз свої вибачення. Зараз така зустріч планується. І всі заяви, які вони будуть писати, будуть розглянуті відповідним чином, у законний спосіб і прийняті відповідні процесуальні рішення», – повідомив він.

Пан Шевченко також наголосив на тому, що журналісти, які займаються висвітленням масових акцій, обов'язково мають одягати ідентифікуючі жилети та подбати про свою безпеку.

Нагадаємо, зранку 24 жовтня під Святошинським райсудом спецпризначенці побили журналіста Громадського Дмитра Реплянчука та журналіста УНІАНу Сергія Лефтера. Останнього затримали. Крім того, «Страна.ua» також повідомила про затримання свого журналіста Кирила Малишева під Святошинським судом.

Згодом речник МВС Артем Шевченко повідомив, що журналістів звільнено та оприлюднив позицію голови Національної поліції України генерала поліції 2 рангу Сергія Князєва щодо деблокування приміщення Святошинського суду.

Інститут масової інформації вимагає від правоохоронних органів негайно провести розслідування нападів і затримання журналістів українських засобів масової інформації, що відбулося 24 жовтня у Святошинському районному суді Києва.

На фото - Дмитро Реплянчук, "Громадське ТБ"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1101
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду