В окупованому Криму разом з активістами затримано журналіста Тараса Ібрагімова

В окупованому Криму разом з активістами затримано журналіста Тараса Ібрагімова

15 Вересня 2017
1834
15 Вересня 2017
17:23

В окупованому Криму разом з активістами затримано журналіста Тараса Ібрагімова

1834
У Сімферополі в окупованому Росією Криму поліція затримала групу громадян, які прийшли подавати скаргу до місцевого управління ФСБ. Серед затриманих – журналіст правозахисного ресурсу Article 20 Тарас Ібрагімов і кілька активістів.
В окупованому Криму разом з активістами затримано журналіста Тараса Ібрагімова
В окупованому Криму разом з активістами затримано журналіста Тараса Ібрагімова

Про затримання повідомив у своєму відео у Facebook Еміль Курбедінов, який захищає переслідуваного ФСБ кримського журналіста Миколу Семену.

Адвокат розповів, що Тараса Ібрагімова та інших активістів затримали нібито за участь у мітингу.

«Тих, хто прийшов подавати скаргу в ФСБ, їх затримала поліція. І ось ми також йдемо у поліції. На даний момент нам пояснюють, що був якийсь мітинг, якісь скандування. Це повна маячня», - заявив Еміль Курбедінов.

За його словами затриманих розподілили у різні відділки поліції.

«Замість того, щоб зустрітись з людьми, замість того, щоб зустрітись із постраждалими, вони вирішили арештовувати усіх знову. Я не знаю, що це за методи і що це за тактика така», - сказав адвокат.

Тарас Ібрагімов також написав у Facebook, що поліція поки не надала пояснень щодо затримання:  «Затримали на бульварі Франка, пригнали 3-4 автомобілі, чоловік 20 поліцейських. Зараз у міському відділі поліції з Емілем Курбедіновим і ще парою активістів. Ніяких пояснень, за що і чому. Класика жанру». Наразі цього запису в Facebook Ібрагімова немає.

Як повідомляє видання «Крим.Реалії», російські силові структури поки ситуацію не коментують.

Пініше Еміль Курбедінов написав, що всіх затриманих відпустили.

Видання нагадує, що під будівлею ФСБ активісти підтримували кримчанина Рената Параламова, який напередодні повідомив про викрадення, катування і побиття силовиками. Вони вимагали зустрічі з главою кримського ФСБ Віктором Палагіним. Раніше Параламов розповів, що його катували, надягали на голову мішок, давали розряди оголеними проводами.

Нагадаємо, це вже третє затримання в окупованому Криму журналіста Тараса Ібрагімова протягом року.

Вперше його затримали 30 березня у Сімферополі разом з Османом Аріфовим й Ризою Ізетовим.

6 квітня на центральному ринку Сімферополя було знову затримано журналіста Тараса Ібрагімова і правозахисника Андрія Крисько. Журналіст Антон Наумлюк повідомив, що затримані знаходяться у Центрі з противодії екстремізму. Згодом затриманих, яких доставили в «Центр Е», відпустили.

На фото - Тарас Ібрагімов

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1834
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду