Єврокомісар Йоганес Ганн: Ключове питання – пошук шляхів досягнення економічної стабільності медіа

Єврокомісар Йоганес Ганн: Ключове питання – пошук шляхів досягнення економічної стабільності медіа

13 Вересня 2017
1314
13 Вересня 2017
13:55

Єврокомісар Йоганес Ганн: Ключове питання – пошук шляхів досягнення економічної стабільності медіа

1314
Комісар ЄС з питань розширення та політики сусідства привітав учасників Другої медіа-конференції Східного партнерства, яка проходить в Києві
Єврокомісар Йоганес Ганн: Ключове питання – пошук шляхів досягнення економічної стабільності медіа
Єврокомісар Йоганес Ганн: Ключове питання – пошук шляхів досягнення економічної стабільності медіа

«Свобода слова є одним із ключових фундаментів, на якому збудовано наш Союз. Ми також віримо, що впливова, незалежна преса є основою успішних суспільств в будь-якій країні світу. Медіа в сучасному світі грають ключову роль в створенні та формуванні суспільної думки та посилені стійкості суспільств», - йдеться у відеозверненні пана Ганна до учасників конференції.

На думку Йоганеса Ганна, важливо мати незалежні медіа та професійних журналістів для посилення критичного мислення громадян, при виборі громадянами майбутнього їхньої країни.

«Я хотів би віддати належне всім журналістам, хто ризикував та продовжує ризикувати, просто виконуючи свою роботу. Європейський Союз взяв на себе зобов’язання захищати свободу преси та забезпечити гідні умови життя для журналістів в Європейському Союзі та в наших східних та південних країнах-партнерах Європейської політики сусідства», - зазначено у виступі єврокомісара.

Пан Ганн наголосив, що часто виживанню незалежних медіа перешкоджають інтереси певних осіб та концентрація медіа в руках декількох людей. Тому ключовим питанням конференції є, на його переконання, пошук шляхів досягнення економічної стабільності медіа.

Важливим інструментом більш партисипативної демократії може стати поширення онлайн та соціальних мереж. Проте не всім джерелам варто довіряти, підкреслюється у вітальному слові. «Тому ми маємо поділитись знаннями в сфері соціальних та онлайн медіа, а також стратегією із виявлення та боротьби з так званими «фейковими» новинами».

Сьогоднішня конференція чітко показує важливість більш тісної співпраці ЄС з країнами-партнерами з питань плюралізму та незалежності медіа, вважає єврокомісар. Тому важливо, щоб працівники медійної сфери в країнах Східного партнерства отримували ту допомогу, якої вони справді потребують.

«У цих умовах ми значно збільшили нашу співпрацю з Європейським фондом підтримки демократії (The European Endowment for Democracy, EED). Він відомий наданням швидкої та ефективної допомоги для медіа. Наприклад, нещодавно ми розпочали новий спільний проект для посилення плюралізму медіа в країнах Східного партнерства шляхом надання підтримки маломасштабним медійним ініціативам.

Далі ми забезпечимо достатнє фінансування стратегічної комунікації, а особливо підтримку розвинутого медійного середовища. Таке фінансування відповідає «20 очікуваним досягненням Східного партнерства до 2020 року».

На завершення пан Йоганес Ганн відзначив, що конференція в Києві надасть можливість здійснити внесок до майбутнього саміту Східного партнерства, запланованого на листопад, зокрема виробить практичні рекомендації щодо більш ефективної підтримки незалежного та якісного висвітлення подій в країнах Східного партнерства.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 13 вересня 2017 року в Києві проходить Друга медіа-конференція Східного партнерства. Під час заходу основну увагу учасники приділять питанню дедалі більших викликів, з якими стикаються журналісти в східних країнах-партнерах ЄС. На підтримку ініціатив в сфері медіа в східних країнах-партнерах впродовж останніх десятиліть ЄС виділив та витратив близько 30 млн євро

Фото: Європейська правда

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1314
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду