Соцмережа Ukrainians, створена як альтернатива «ВКонтакте», припиняє існування

Соцмережа Ukrainians, створена як альтернатива «ВКонтакте», припиняє існування

5 Вересня 2017
2999

Соцмережа Ukrainians, створена як альтернатива «ВКонтакте», припиняє існування

2999
На момент оголошення про закриття в Ukrainians було зареєстровано майже 400 тисяч користувачів
Соцмережа Ukrainians, створена як альтернатива «ВКонтакте», припиняє існування
Соцмережа Ukrainians, створена як альтернатива «ВКонтакте», припиняє існування

Українська соціальна мережа Ukrainians, яка створювалася як альтернативна забороненій в Україні російській «ВКонтакте», оголосила про своє закриття.

Про це повідомила ТСН з посиланням на одну із співзасновниць мережі Олександру Струмчинську.

«Мене поставили перед фактом, що розробка української соціальної мережі припиняється. Мені дуже шкода, і я відверто прошу вибачення і дякую усім користувачам, які разом зі мною щиро вірили в реалізацію та успіх цього проекту», - написала пані Струмчинська у Facebook.

За її словами, керівництво компанії розробників і співзасновників Ukrainians відмовилося не лише від подальшої розробки соцмережі, але й від можливості передачі проекту іншій стороні, яка могла би довести усе до кінця.

На момент оголошення про закриття в Ukrainians було зареєстровано майже 400 тисяч користувачів, зазначається в повідомленні.

«Тому що альтернатива вк вже була, це фб. Навіщо придумувати велосипед, якщо він вже є, та ще й такий розвинений і наворочений», - прокоментував один із користувачів повідомлення про закриття Ukrainians в Twitter. «Ну от, зібрали всю інфу з людей і закрились. Спецоперація вдалась», - додав інший користувач.

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассники». Крім того, суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності.

Як повідомляв «Детектор Медіа», в червні в Україні створили нову соцмережу - Ukrainians, засновники якої обіцяли кращу, ніж у ВКонтакте, безпеку даних користувачів, а також, на відміну від всіх інших соцмереж, - можливість монетизувати унікальний контент.

  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2999
Читайте також
29.04.2021 12:31
«Детектор медіа»
1 053
17.05.2017 13:09
Олександра Горчинська
для «Детектора медіа»
2 667
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду