Запорізькі журналісти просять захистити колег, яким погрожують за їх активну позицію

Запорізькі журналісти просять захистити колег, яким погрожують за їх активну позицію

2 Серпня 2017
1370

Запорізькі журналісти просять захистити колег, яким погрожують за їх активну позицію

1370
Запорізька обласна організація Національної спілки журналістів України (НСЖУ) звернулася до голови Запорізької обласної державної адміністрації та керівника управління Нацполіції в Запорізькій області з проханням захистити колег - ветеранів журналістики Анатолія та Ірину Бабій, які постраждали через свою активну громадянську позицію.
Запорізькі журналісти просять захистити колег, яким погрожують за їх активну позицію
Запорізькі журналісти просять захистити колег, яким погрожують за їх активну позицію

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

Невідомі молодики побили Анатолія Бабія у центрі села Воскресенка Пологівського району (Запорізька область) і погрожували ще більш жорстокими діями.

«Всім в селі відомо, що вже кілька років поспіль подружжя відомих в області журналістів Анатолія та Ірини Бабій, які, вийшовши на пенсію, повернулися із Запоріжжя до малої батьківщини, веде боротьбу з порушенням всіх екологічних норм на території села. На жаль, ці порушення видно неозброєним оком – просто на подвір’ї місцевої школи роками накопичується величезне сміттєзвалище, засипається сміттям берег річки, пляшками і битим склом до краю захламлена і сама річка. Журналісти – люди з активною громадянською позицією, неодноразово зверталися і до влади території, і до районних екологів з проханням навести порядок, пропонували організувати суботник по прибиранню території і самі готові були його провести», – ідеться у зверненні запорізьких журналістів.

Анатолій та Ірина Бабій отримали на свої звернення відмови і відписки від чиновників, зазначає НСЖУ. Натомість воно почали відчувати неприкриту ворожнечу і погрози.

Загострила конфлікт ситуація з місцевим парком, щодо якого місцеві мешканці і журналісти зверталися до влади.

«А поки розбиралися, журналіста Анатолія Бабія серед білого дня  жорстоко побили в центрі села невідомі молодики, при цьому відверто виказали йому, за що. Щоб не їздив журналіст нікуди, не жалівся, сидів мовчки, бо буде гірше і йому, і дружині, та ще, мовляв, і хату спалимо! Заяву про побиття Національна поліція прийняла, протокол складений, побої знято. Що далі? Журналісти мають гіркий досвід спілкування і з органами влади, і з органами правопорядку. Тому звернулися за допомогою та захистом до Запорізької обласної організації НСЖУ, ветеранами якої вони являються», – йдеться у зверненні обласної організації НСЖУ.

Запорізькі колеги закликають керівників області та управління поліції взяти ситуацію на контроль та забезпечити справедливе розслідування й покарання винних.

Нагадаємо, у березні під час зйомок сюжету поблизу маєтку голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля на знімальну групу проекту «Наші гроші» напав охоронець і пошкодив техніку журналістів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1370
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду