У Луцьку побили фотокореспондента, який фотографував пам'ятник Тарасу Шевченку

У Луцьку побили фотокореспондента, який фотографував пам'ятник Тарасу Шевченку

11 Липня 2017
1946

У Луцьку побили фотокореспондента, який фотографував пам'ятник Тарасу Шевченку

1946
Нападник запідозрив журналіста в тому, що той хотів сфотографувати саме його
У Луцьку побили фотокореспондента, який фотографував пам'ятник Тарасу Шевченку
У Луцьку побили фотокореспондента, який фотографував пам'ятник Тарасу Шевченку

У Луцьку, біля головного корпусу Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, чоловік, якому здалося, що його знімають на камеру, побив місцевого фотокореспондента Володимира Лук’янчука.

Про це повідомила представниця ІМІ у Волинській області.

Представниця луцької поліції Ольга Шмігель розповіла у коментарі для ІМІ, що чоловік, який побив фотокореспондента, був у стані алкогольного сп'яніння. Слідчі дії тривають.

Також у поліції розповіли, що чоловік, який напав на фотографа, викрикував, що він є послушником у монастирі. Деякі волинські ЗМІ написали, що він священник.

Фотокореспондент Володимир Лук’янчук у коментарі представниці ІМІ у Волинській області розповів, що сидів на лавочці з двома чоловіками, а коли навів фотокамеру на пам'ятник Тарасу Шевченку, прибіг якийсь чоловік і накинувся на нього. 

Зі слів фотокореспондента, деякі  інтернет-ЗМІ Волині написали про те, чого насправді не було. Наприклад, про струс мозку. «Про мене написали, де я народився, звідки родом, а про нападника нічого не написали», - поскаржився він.

Як писав «Детектор Медіа», фотокореспондент видання LB.ua Максим Требухов повідомляв про напад поліцейських після Маршу рівності, який відбувся у Києві 18 червня. Повертаючись з площі Льва Толстого, де закінчилася хода за права ЛГБТ, фотокореспондент LB.ua. вирішив подивитися на ситуацію біля червоного корпусу інституту імені Шевченка, де поліція заблокувала представників правих сил. 

«Там на цю мить уже все закінчилося і люди розходилися... Навпроти жовтого корпусу ми помітили, як копи намагаються когось затримати. Підняв камеру, щоб зняти це. В цей момент до мене підбіг представник поліції без розпізнавальних знаків, без жетона, без маркерів, у захисному спорядженні і шоломі і почав заважати мені знімати», – розповів пан Требухов.

За словами фотокореспондента, співробітник поліції намагався відібрати у нього камеру.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1946
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду