Мер Одеси замість відповіді на запитання вирвав телефон у журналіста (ВІДЕО)

Мер Одеси замість відповіді на запитання вирвав телефон у журналіста (ВІДЕО)

6 Липня 2017
2805

Мер Одеси замість відповіді на запитання вирвав телефон у журналіста (ВІДЕО)

2805
Одеський міський голова Геннадій Труханов вирвав у кореспондента видань «Громадське Слідство» і «Мегафон» телефон після прохання журналіста прокоментувати висловлювання мера на адресу екологічних громадських об'єднань.
Мер Одеси замість відповіді на запитання вирвав телефон у журналіста (ВІДЕО)
Мер Одеси замість відповіді на запитання вирвав телефон у журналіста (ВІДЕО)

Про це повідомляє видання «Избирком».

Інцидент стався в будівлі Одеської обласної державної адміністрації. Журналіста цікавили причини висловлювання мера Геннадія Труханова на адресу громадської організації «Зелений лист» під час апаратної наради в Одеській міській раді 3 липня.

Почувши запитання, Труханов вирвав телефон у журналіста. Під час інциденту був присутній народний депутат Олександр Пресман.

В цей час в «Блакитній залі» Одеської ОДА, де стався інцидент, проходило виїзне засідання комітету ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Раніше, на апаратній нараді в муніципалітеті міський голова висловив своє обурення на адресу громадських активістів через те, що вони, на його думку, не займаються дренажними водами, які зливають у море.

«Перевищення в дренажних водах, які зливають у море, в 3-3,5 рази за такими показниками, як сульфати натрію, сухий залишок, хрому більше в 4,5 рази. Ми десятиліттями зливаємо в море. А в морі можна це зливати? Хтось ставив собі це питання? У нас є "Зелений лист»", "Зелений глист", ще щось таке. А ось хтось ставив собі ці питання?», - заявив міський голова.

Громадський рух «Зелений лист» займається захистом зелених насаджень від вирубки.  

Видання нагадує, що тільки за останній місяць зафіксовано шість випадків перешкоджання професійній діяльності журналістів в Одесі.

Нагадаємо, одеська журналістка, екоактивістка, учасниця розслідувальної «Групи 2 травня», рухів «Генпротест» і «Зелений лист» Світлана Підпала заявила про напад невідомих, що стався 24 червня. Вона пов’язує напад із своєю професійною діяльністю і громадянською позицією. Після побиття Світлана Підпала звернулася за допомогою до лікарів та написала заяву у поліцію.

Одеська поліція розпочала кримінальне провадження за фактом нападу на місцеву журналістку, екоактивістку Світлану Підпалу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2805
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду