У Краматорську поліція відкрила провадження за фактом пограбування місцевого журналіста Андрія Гриня

У Краматорську поліція відкрила провадження за фактом пограбування місцевого журналіста Андрія Гриня

7 Червня 2017
1193

У Краматорську поліція відкрила провадження за фактом пограбування місцевого журналіста Андрія Гриня

1193
За фактом крадіжки ноутбука і телефону позаштатного журналіста інтернет-видання «Новости Краматорска» Андрія Гриня поліція відкрила провадження за ст.186, ч.3 Кримінального кодексу України (Грабіж)
У Краматорську поліція відкрила провадження за фактом пограбування місцевого журналіста Андрія Гриня
У Краматорську поліція відкрила провадження за фактом пограбування місцевого журналіста Андрія Гриня

Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердив журналіст.

«Увірвалися в балаклавах двоє невідомих. Забрали мобільний телефон і ноутбук. Даний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.186, ч.3 Кримінального кодексу України»,прокоментував напад «Громадському ТБ Донбаса» заступник начальника Краматорського відділку поліції Андрій Друмов.

«Детектору медіа» пан Гринь повідомив,  що вважає таку кваліфікацію справи «дивною», бо пов’язує напад зі своєю професійною діяльністю. Він також наголошує, що чоловікам була потрібна інформація, яка є у ноутбуці.

«Останні тижні я активно займався інформаційною підтримкою активістів, які займалися закриттям грального бізнесу в місті. Варто додати, що переді мною постраждали двоє активістів. Одному вночі, о 2:30, закинули в квартиру пляшку із запальною сумішшю, а іншому – погрожували розправою над ним і членами його сім’ї. Поліція міста дані факти замовчує, як і факт нападу на мене, – сказав він. – На даний момент я відправив на електронну пошту скарги на бездіяльність поліції в прокуратуру, СБУ, зателефонував на гарячу лінію поліції, але поки також нічого».

Секретар Краматорської міської організації обласної Спілки журналістів НСЖУ, голова Краматорської міської організації НМПУ Олександр Олійник повідомив «Детектору медіа», що пан Гринь не звертався за підтримкою ні до НСЖУ, ні до НМПУ.

«Я про цей напад знаю тільки з його слів, які він писав у Facebook. Будь-яких посилань на матеріали, за які його, нібито, переслідують, ні якихось додаткових підтверджень, мені не траплялося. Він не звертався за підтрмкою ні до медіапрофспілки, ні до Спілки журналістів, – сказав пан Олійник. – Журналісти Краматорська не вважають Андрія Гриня журналістом. Не вважають, що його діяльність відповідає професійним стандартам журналістики. Вважають, що він у своїх текстах грубо порушує Кодекс журналістської етики».

Редакторка інтернет-видання «Новости Краматорска» Любов Толстогузова у коментарі «Детектору медіа» повідомила, що пан Гринь працює на сайті позаштатним журналістом з відповідним посвідченням майже три місяці. Вона вважає, що невідомі напали на журналіста через його професійну діяльність.

«Він нещодавно почав продовжувати тему про ігрові автомати. І, швидше за все, це було після цього. Це наші припущення», – сказала вона і зазначила, що редакція не дає завдань пану Гриню, а він сам обирає теми для матеріалів.

Нагадаємо, 28 травня у Краматорську двоє невідомих чоловіків у балаклавах напали на позаштатного кореспондента інтернет-видання «Новини Краматорська» Андрія Гриня. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1193
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду