На Львівщині за побиття журналістки LifeInfo судитимуть бухгалтерку

На Львівщині за побиття журналістки LifeInfo судитимуть бухгалтерку

6 Червня 2017
2200

На Львівщині за побиття журналістки LifeInfo судитимуть бухгалтерку

2200
Дрогобицька місцева прокуратура (Львівська область) скерувала 31 травня до суду кримінальне провадження за підозрою бухгалтерки комунального підприємства у перешкоджанні професійній діяльності редакторки дрогобицького видання LifeInfo Вікторії Лишик.
На Львівщині за побиття журналістки LifeInfo судитимуть бухгалтерку
На Львівщині за побиття журналістки LifeInfo судитимуть бухгалтерку

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посилання прес-службу прокуратури Львівської області.

Бухгалтерку підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч.1 ст. 125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження).

За інформацією прокуратури, 4 січня близько 16 години в приміщенні одного з комунальних підприємств в місті Дрогобич Львівської області журналіст за фактом опечатування офісу, проводила журналістське розслідування із використанням відеокамери. Бухгалтерка відібрала у неї фотоапарат та вдарила ним по столу. Після чого нанесла журналістці декілька ударів кулаком по голові та обличчі. Згідно висновку судово-медичної експертизи, тілесні ушкодження відносяться до категорії легкого ступеня.

За вчинення вказаного злочину бухгалтерці загрожує покарання до 3 років обмеження волі.

Нагадаємо, минулого місяця у місті Золочів Львівської області журналістам інтернет-видання «Золочів.нет» перешкоджали вести відеозйомку на місці ДТП.  Редакція подала за даним фактом заяву у поліцію.

У вересні 2016 року працівники Сколівського відділення поліції (Львівська область) відкрили кримінальне провадження за статтею «самоуправство» за фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста за заявою 41-річного львів’янина, позаштатного кореспондента одного з друкованих видань. За словами заявника, сільський голова одного з населених пунктів району на Львівщині перешкоджав його професійній діяльності, нецензурно висловлювався у його адресу та погрожував йому фізичною розправою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2200
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду