Під час захоплення мітингарями Львівської облради постраждала журналістка

Під час захоплення мітингарями Львівської облради постраждала журналістка

30 Травня 2017
1308

Під час захоплення мітингарями Львівської облради постраждала журналістка

1308
Сьогодні, 30 травня, під час подій у Львівській обласній раді постраждала вагітна журналістка львівського телеканалу «Перший західний».
Під час захоплення мітингарями Львівської облради постраждала журналістка
Під час захоплення мітингарями Львівської облради постраждала журналістка

Про це повідомляє IA ZIK.

Зараз журналістка перебуває у лікарні, обставини події, за яких постраждала медійниця, з’ясовують.

Після сутичок в обласній раді по допомогу до медиків звернулись 11 постраждалих,  повідомляє сайт Львівської облради.

Як розповіла Наталія Поважук, головна лікарка Станції швидкої медичної допомоги, двоє потерпілих скеровано в міську 8-му лікарню, одного пацієнта скерували в Обласну клінічну лікарню. У всіх пацієнтів легкий або середній ступінь важкості.

«По допомогу до нас звернулось дві жінки. Одна з них госпіталізована з не важкими опіками. Це львів’янка. За словами потерпілої, на ній загорілась сорочка. Зараз уся необхідна медична допомога надається. Інша жінка з травмою зараз обстежується лікарями. Також по допомогу звернулось 9 працівників правоохоронних органів, їх обстежують у нас в травмпункті», - розповів Василь Обаранець, головний лікар міської клінічної 8-ої лікарні.

30 травня розпочалося чергове засідання сесії Львівської обласної ради. Водночас під стінами Львівської облради відбувався мітинг націоналістичних сил з вимогою підтримати маніфест до влади. На акції присутні близько 100 осіб. Найбільше учасників заходу тримали партійні прапори ВО «Свобода».

«Cьогодні націоналістичні сили Львівщини "Свобода", "Правий сектор", "Національний корпус" зібралися поблизу Львівської облради з тим, щоб підтримати маніфест, ухвалений націоналістичними силами в Києві, звернутися до представників Львівської області, щоби максимально підтримати його. Цей маніфест є основою продовження Революції гідності. Маніфест про те, щоб вийти з кризи країні. Центральна влада це не просто влада у Києві, а й її люди на місцях», – пояснив суть акції свободівець Руслан Кошулинський.

Пізніше приміщення Львівської обласної ради увірвалося близько сотні мітингарів. Як повідомляє IA ZIK, вони пустили газ, кидали димові шашки і вигукували націоналістичні гасла.

Начальник штабу «Національного корпусу» Львівщини Святослав Сірий  пояснив, чому мітингарі увірвалися до Львівської облради: «Ми звернулися до обласної ради з проханням підтримати чотири основні вимоги маніфесту: амністію патріотів, продовження земельного мораторію, націоналізацію російського капіталу. Ми домовились, що буде поставлено це питання і проголосовано до 13.00. О 13.00 воно не було проголосовано. Ми захотіли зайти всередину приміщення. Ми зайшли, щоб пояснити, що це є національні інтереси. Якщо вони нас підтримають і підтвердять, це піде до Президента».

Нагадаємо, у місті Золочів Львівської області журналістам інтернет-видання «Золочів.нет» перешкоджали вести відеозйомку на місці ДТП.

Фото: IA ZIK

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1308
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду