Посадовці не можуть подавати е-декларації через збої у системі

Посадовці не можуть подавати е-декларації через збої у системі

28 Березня 2017
4926
28 Березня 2017
10:36

Посадовці не можуть подавати е-декларації через збої у системі

4926
Українські посадовці скаржаться на те, що не можуть подати свої декларації, оскільки Єдиний державний реєстр декларацій перевантажений.
Посадовці не можуть подавати е-декларації через збої у системі
Посадовці не можуть подавати е-декларації через збої у системі

Про це у соцмережах пишуть держслужбовці.

«Я вже добу у різний час намагаюся хоча б потрапити в реєстр. Поки що жодного разу не вийшло. Виставляю останні підтвердження, зроблені о 4:54 і 5:07», – пише держсекретар Мін’юсту Ганна Онищенко.

Помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян повідомив, що взагалі протягом трьох днів «не може зайти навіть у меню» сайту.

«Третя година ночі. Сайт НАЗК переповнений. Вже третю добу не можна зайти навіть в меню, не те що заповнити декларацію. Із ностальгією згадую стару паперову версію», – написав він.

При цьому суддя Окружного адмінсуду Києва Богдан Санін запропонував запустили відповідний флешмоб.

«Приєднуйтесь до флешмобу #НАЗКвключисервер #неможуздатидекларацію. Шановні декларанти! Ми всі вже 5 добу намагаємося зайти на сайт НАЗК, щоб здати декларацію. І вже 5 добу ми всі не можемо це зробити. На гарячу лінію НАЗК додзвонитися неможливо, в ФБ представники НАЗК не відповідають. Але з 01.04 вони не упустять можливості залучати нас усіх до адміністративної відповідальності за несвоєчасне подання декларації! Нам необхідно достукатися до них!», – зазначив він.

Нагадаємо, що вчора, 27 березня, голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав і направив на підпис президенту Петру Порошенко ухвалений 23 березня закон «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"».

24 березня Верховна Рада спробувала скасувати результати голосування за закон «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"», але їй не вистачило голосів для скасування рішення.

Голова громадської організації «Детектор медіа» та шеф-редактор порталу «Детектор медіа» Наталія Лигачова вважає, що Президент України Петро Порошенко має ветувати ухвалений 23 березня закон «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"» та повернути його до Верховної Ради з його пропозиціями.

24 березня Єврокомісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнес Ган розкритикував зміни до закону про електронне декларування.

25 березня Коаліція провідних неурядових організацій «Реанімаційний пакет реформ» (РПР) звернулась до президента Петра Порошенка із закликом повернути до Верховної Ради ухвалений 23 березня закон «Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про запобігання корупції"» для термінового повторного розгляду, включивши пропозиції виключити з нього норми, «які порушують права громадян і загрожують розвиткові демократії в Україні».

Фото: kp.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4926
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду