У Криму суд залишив під вартою редактора видання «Твоя газета»

У Криму суд залишив під вартою редактора видання «Твоя газета»

15 Березня 2017
1043
15 Березня 2017
12:00

У Криму суд залишив під вартою редактора видання «Твоя газета»

1043
Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму розглянув апеляційну скаргу на постанову Алуштинського суду про продовження утримання під вартою редактора кримського інтернет-видання «Твоя газета» Олексія Назимова, якого російське слідство підозрює у здирництві. Суд підтвердив рішення попередньої інстанції про необхідність продовження його арешту.
У Криму суд залишив під вартою редактора видання «Твоя газета»
У Криму суд залишив під вартою редактора видання «Твоя газета»

Про це повідомляє «Крим.Реалії» з посиланням на адвоката редактора Олексія Ладіна.

«У захисту було багато аргументів, була допущено безліч практичних і процесуальних порушень. Протягом п'яти місяців Назимова звинувачували в скоєнні комерційного підкупу й раптом з'ясувалося, що його вже звинувачують у вимаганні. На момент, коли слідчий вийшов до суду з вимогою про продовження терміну ув'язнення, кваліфікація була ще старою, а в суді вже була нова кваліфікація. За російським законодавством слідчий не може сам доповнювати своє клопотання про продовження строків тримання під вартою, це клопотання повинен затвердити керівник слідчого відділу, але ніхто нічого не затвердив», – розказав адвокат.

При цьому, зі слів Ладіна, Назимов на кожному судовому засіданні вказує на позицію недовіри суду, проте заявляти відвід судді і прокурору вважає «безглуздим».

Як повідомляється, підконтрольний Кремлю Алуштинський міський суд 3 березня продовжив на місяць термін утримання під вартою Назімову та алуштинському депутату Павлу Степанченку, якого російське слідство в Криму звинувачує у співучасті. Їх затримання сталося 4 жовтня 2016 року під час передачі грошей, які нібито повинні були служити підкупом за нерозголошення інформації.

Стосовно затриманих порушили кримінальну справу. Назімова раніше звинувачували за частиною 7 статті 204 Кримінального кодексу Росії (комерційний підкуп, пов'язаний із предметом вимагання предмета підкупу), а Степанченка – за частиною 2 статті 204.1 (посередництво в комерційному підкупі, вчинене групою осіб за попередньою змовою), справу перекваліфікували під статтю 163 Кримінального кодексу Росії про вимагання.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1043
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду