Стартував проект із підвищення ґендерної чутливості українських регіональних медіа

Стартував проект із підвищення ґендерної чутливості українських регіональних медіа

14 Лютого 2017
1453

Стартував проект із підвищення ґендерної чутливості українських регіональних медіа

1453
Починаючи з лютого Волинський прес-клуб у партнерстві з Ґендерним центром, Незалежною громадською мережею прес-клубів України та за підтримки програми «У-Медіа» «Інтерньюс Нетворк» працюватиме над виявленням рівня ґендерної чутливості регіональних медіа та формуванням недискримінаційного медіапростору і суспільства загалом.
Стартував проект із підвищення ґендерної чутливості українських регіональних медіа
Стартував проект із підвищення ґендерної чутливості українських регіональних медіа

Про це йдеться на сайті Волинського прес-клубу

Проект «Ґендерний простір сучасної журналістики: від теорії до практики» передбачає проведення ґендерного моніторингу журналістських матеріалів, медіа-кав’ярень і конкурсу журналістських матеріалів на ґендерну тематику.

Проект є продовженням реалізованого прес-клубом та Ґендерним центром в 2013 році проекту «Ґендерна абетка для волинських медіа», в рамках якого були започатковані як нестандартна методика роботи з журналістами ґендерні медіа-кав’ярні. Підсумком стало видання посібника «Ґендерна абетка для українських медіа».

Перший медіа-моніторинг триватиме впродовж лютого й охоплює всі області України крім окупованих територій Луганської, Донецької та АР Крим. Аналізу підлягають публікації 10 друкованих та інтернет-видань, у яких експерти відстежують кількість жінок і чоловіків, про яких пишуть і які дають коментарі з певного питання, наявність стереотипних образів і сексизму в журналістських матеріалах та ілюстраціях, а також вживання фемінітивів на позначення посади/виду діяльності  жінок.

Другий медіа-моніторинг відбудеться орієнтовно в серпні-вересні.

Результати лютневого моніторингу будуть оприлюднені в березні. Згідно з ними буде обрано 6 міст, у яких відбудуться ґендерні медіа-кав’ярні на найбільш актуальні теми – сексизм, ґендерні стереотипи, ґендерна редакційна політика у медіа. Водночас буде оголошено конкурс журналістських матеріалів на ґендерну тематику, а найкращі матеріали ввійдуть в тематичний альманах.

Нагадаємо, очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький відкинув звинувачення у сексизмі, які йому висунули після того, як у виданні «Українська правда» вийшло його інтерв’ю зі словами «я не дівка, щоб мене до чогось змушувати».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1453
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду