У Львові депутат відібрав телефон у місцевого журналіста і стер диктофонний запис

У Львові депутат відібрав телефон у місцевого журналіста і стер диктофонний запис

14 Лютого 2017
2039

У Львові депутат відібрав телефон у місцевого журналіста і стер диктофонний запис

2039
13 лютого, під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я Львівської облради, депутат фракції від Блоку Петра Порошенка, головний лікар Пустомитівської центральної районної лікарні Іван Лабай забрав телефон у журналіста інтернет-видання GalInfo і видалив диктофонний запис.
У Львові депутат відібрав телефон у місцевого журналіста і стер диктофонний запис
У Львові депутат відібрав телефон у місцевого журналіста і стер диктофонний запис

Про це повідомляє львівське інтернет-видання Galinfo.

Як зазначено, інцидент стався за 10 хвилин до закінчення засідання, коли журналіст спробував забрати свій телефон, який працював в режимі запису і водночас  заряджався.

«Телефон лежав біля крісла, на яке перед тим підсів Іван Лабай. Депутат почав вимагати стерти запис, але діставши відмову, видер телефон із рук журналіста, і власними руками видалив 30-хвилинний запис», – пише видання.

Свій учинок депутат Лабай пояснив тим, що журналіст, начебто, заряджаючи телефон, спеціально хотів записати конфіденційну інформацію в той момент, коли він обговорював з в. о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Іриною Микичак власні питання.

Як повідомляє львівське видання News Leopolis, заступник голови Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України Андрій Болкун висловив обурення цією подією.

 «Такого ще ніколи не було, щоб член комісії дозволив собі виривати телефон у журналіста. Це жах, маразм і втручання у професійну діяльність журналіста, що підлягає кримінальному переслідуванню», – сказав він.

Цей інцидент планується розглянути на засіданні Спілки журналістів.

«Це хамство, порушення норм. Людина, яка це зробила, може бути номінантом на звання "Ворог преси". Бо ще жоден політик, не дозволив собі виривати в журналіста телефон, і знищувати його запис, який він зробив у публічному місці, під час публічного заходу. Якщо людина вільна, відкрита, яка нічого не боїться, вона не буде так реагувати. Напевно, вони говорили про якісь цікаві речі, які журналісту слухати не потрібно», – зазначив пан Болкун.

Нагадаємо, відтепер у Львові журналісти можуть відвідувати пленарні засідання міської ради лише за наявності редакційних посвідчень та відповідної акредитації. Львівська міська рада запровадали акредитацію для журналістів.

На фото - Іван Лабай

Фото:  GalInfo

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2039
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду