У СБУ пообіцяли «багато цікавих фактів» про звільнену з полону бойовиків журналістку Ольгу Сворак

У СБУ пообіцяли «багато цікавих фактів» про звільнену з полону бойовиків журналістку Ольгу Сворак

27 Грудня 2016
2892

У СБУ пообіцяли «багато цікавих фактів» про звільнену з полону бойовиків журналістку Ольгу Сворак

2892
Радник голови Служби безпеки України (СБУ) Юрій Тандіт повідомив «Детектору медіа», що незабаром стануть відомі «багато цікавих фактів» про заручниць бойовиків ОРДЛО Анжеліку Преснякову та журналістку Ольгу Сворак, яких сьогодні було передано Україні.
У СБУ пообіцяли «багато цікавих фактів» про звільнену з полону бойовиків журналістку Ольгу Сворак
У СБУ пообіцяли «багато цікавих фактів» про звільнену з полону бойовиків журналістку Ольгу Сворак

За словами пана Тандіта, зараз жінки знаходяться під наглядом СБУ поблизу Майорська Донецької області та мають дати свідчення.

«Наші заручники, які передаються Україні або звільняються, проходять певну процедуру. В даному випадку ми говоримо про те, що вони будуть спілкуватися з нашими оперативними співробітниками, які будуть їх опитувати. Після цього ми їх передамо близьким. Зараз вони знаходяться під контролем Служби безпеки України в Донецькій області, – сказав радник голови СБУ і зазначив, що під наглядом оперативників жінки будуть знаходитись стільки, скільки буде необхідно. – Все буде залежати від того, які вони будуть давати свідчення, яку інформацію вони будуть давати, в якому стані будуть знаходитися».

Він також відмовився коментувати заяви пані Сворак, що вона, начебто, співпрацювала з СБУ та пообіцяв нові «цікаві» факти про заручниць.

«Ми не коментуємо цю (про співпрацю з СБУ - ред.) інформацію, але я вас запевняю, що найближчим часом ви дізнаєтеся багато цікавих фактів, які пов'язані з цими двома жінками», – зазначив він.

Як повідомив пан Тандіт, зараз жінки знаходяться у важкому психологічному стані.

«Звичайно, психологічно у важкому. Тому що вони перебували в неволі. І кожен раз, коли звільняються наші заручники, ми розуміємо, що вони страждали там, перебуваючи або в тюрмі, або в застінках, або в підвалі. Де завгодно, але не на свободі. Я думаю, що вже перебуваючи на території, де діють закони, вони швидко відігріються в колі близьких», – резюмував він.

Як писав «Детектор медіа», 21 червня 2016 року стало відомо, що бойовики угруповання «ЛНР» затримали українську журналістку із Івано-Франківська, кореспондентку інформаційного ресурсу «Голос-інфо» Ольгу Богданову (Сворак). Бойовики звинуватили її у шпіонажі. У розповсюдженому бойовиками відео вона заявляє, що співпрацювала з СБУ.

Пізніше в СБУ повідомили, що не коментуватимуть затримання бойовиками журналістки. Натомість, івано-франківські журналісти заявляли, що домагатимуться визволення своєї колеги з полону бойовиків.

26 грудня представники ОРДЛО Олександр Захарченко та Ігор Плотницький заявили, що готові передати народному депутату України Надії Савченко двох полонених жінок - івано-франківську журналістку Ольгу Богданову (Сворак) та Анжеліку Преснякову. Такі наміри вони назвали «актом доброї волі». 

Зазначимо, Надія Савченко не входить в офіційну групу переговірників в Мінському процесі, яка складається з представників України, Росії та ОБСЄ.  Депутат зустрілася з ватажками бойовиків у Мінську 7 грудня. Пізніше Надія Савченко підтвердила інформацію ЛІГА.net про те, що вона зустрічалася з ватажками терористів «ЛНР/ДНР» Олександром Захарченко та Ігорем Плотницьким у Мінську.

Вранці 27 грудня представники так званої «ДНР» передали керівнику українського Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимиру Рубану двох заручниць.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2892
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду