За 10 років вбито понад 800 журналістів – ЮНЕСКО

За 10 років вбито понад 800 журналістів – ЮНЕСКО

2 Листопада 2016
1306
2 Листопада 2016
17:19

За 10 років вбито понад 800 журналістів – ЮНЕСКО

1306
За даними ЮНЕСКО, за останнє десятиліття було вбито понад 800 журналістів, які висвітлювали останні новини і доносили інформацію до громадськості.
За 10 років вбито понад 800 журналістів – ЮНЕСКО
За 10 років вбито понад 800 журналістів – ЮНЕСКО

Про це повідомляється на сайті ЮНЕСКО.

Зокрема, зазначається, що 2012-й рік став найбільш смертоносним для журналістів: було зафіксовано 123 випадки вбивств.

У статистику ЮНЕСКО не були включені численні випадки несмертельних нападів на журналістів, які відбуваються щодня, в тому числі тортури, насильницькі зникнення, затримання, залякування і утиски як в конфліктних, так і неконфліктних ситуаціях.

«Крім того, репортери жіночої статі нерідко стикаються з ризиками іншого роду, а саме - нападами сексуального характеру», – йдеться на сайті ЮНЕСКО.

Також зазначено, що за останнє десятиліття в менш ніж одному випадку з десяти за злочини проти співробітників ЗМІ судді винесли звинувачувальний договір.

«Безкарність вселяє впевненість в злочинців і в той же час має негативний вплив на суспільство, в тому числі на самих журналістів. Це призводить до порочного колу, коли безкарність породжує безкарність», – йдеться на сайті.

В ЮНЕСКО зазначають, що Міжнародний день боротьби з безкарністю проти журналістів, який відзначається сьогодні, 2 листопада, - це стратегічна можливість для всіх зацікавлених сторін звернути увагу громадськості на важливість припинення безкарності за злочини проти журналістів.

Нагадаємо, в Міжнародний день боротьби з безкарністю за злочини проти журналістів, генеральний секретар ООН Пан Гі Мун закликав гарантувати журналістам право говорити правду можновладцям та вшанувати пам'ять представників ЗМІ, які були вбиті при виконанні службового обов'язку. Організація «Репортери без кордонів» оприлюднила новий список найбільших ворогів свободи преси у світі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1306
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду