Обшук у журналістки Бабич може бути пов'язаний з її професійною діяльністю – «112 Україна»

Обшук у журналістки Бабич може бути пов'язаний з її професійною діяльністю – «112 Україна»

21 Жовтня 2016
1066

Обшук у журналістки Бабич може бути пов'язаний з її професійною діяльністю – «112 Україна»

1066
Обшук квартири спецкора «112 Україна» у Москві оперативниками Слідчого комітету РФ може бути пов'язаний з її професійною діяльністю
Обшук у журналістки Бабич може бути пов'язаний з її професійною діяльністю – «112 Україна»
Обшук у журналістки Бабич може бути пов'язаний з її професійною діяльністю – «112 Україна»

Про це «Детектору медіа» повідомила прес-служба телеканалу.

«У ЗМІ обшук пов’язують  зі справою забороненої в Росії української організації "Правий сектор", але ми не виключаємо того, що це може бути пов’язано із журналістською діяльністю пані Ксенії Бабич, яка з січня 2016 року працює позаштатним кореспондентом телеканалу», - зазначає прес-служба.

Також повідомляється, що на даний момент не має ніякої офіційної інформації від російської сторони, можливість зв’язатись із журналісткою відсутня.

«Телеканал вживає всіх можливих зусиль, щоб захистити свого позаштатного кореспондента усіма доступними кроками юридичного та публічного характеру», - зазначили на «112 Україна» та додали, що телеканал звертається із закликом до міжнародної журналістської та правозахисної спільнот, дипломатичних установ України та іноземних держав слідкувати за розвитком ситуації навколо журналістки Бабич, якій приписують причетність до забороненої в Росії партії «Правий сектор».

Як повідомив «Детектору медіа» прес-секретар «Правого сектора» Артем Скоропадський, пані Бабич немає ніякого відношення до партії.

«Це все якийсь суцільний абсурд. Ми насправді з нею знайомі досить багато років. ЗМІ повідомляють, що ми з нею вчилися на одному курсі, але ми з нею не могли вчитися на одному курсі, вона молодша за мене. Ми вчилися на одному факультеті і знайомі більше 10 років з нею. Ніяких, звичайно, особливих зав’язків у нас немає. Тому що я в Росію, зі зрозумілих причин, їздити не можу, вона в Україні теж не сильно їздила. Останній раз була рік чи півтора тому. Ніякого не те, що до «Правому сектору», не те, що до якогось українського націоналістичного руху, а взагалі до української політики вона і близько відношення не мала. Вся ця ситуація вкладається в загальну політику слідчого комітету і всієї нинішньої влади, яка відбувається по відношенню до України, до «Правому сектору»», - сказав пан Скоропадський.

Перший секретар Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко повідомив «Детектору медіа», що Спілка вже звернулась до Союзу журналістів Росії з проханням надати правову допомогу пані Бабич.

«Станом на сьогодні я звернувся до керівництва Союзу журналістів Росії з проханням своїми певними каналами інформації допомогти з’ясувати обставини обшуку Ксенії і надати по можливості певну захисну допомогу. Вона проходить зараз допит в слідчих органах. Треба розуміти, що ми не маємо їй зашкодити якимось різкими заявами. Водночас зрозуміло, що ситуація є тривожною, неспокійною взагалі для українських журналістів. Я нагадую журналістам про  те, що слід утриматись від поїздок до Росії», - сказав він.

Пан Томіленко  також зазначив, що «якщо ситуація в найближчі години не врегулюється», НСЖУ звертатиметься до ЄФЖ, МФЖ та до представника Організації з безпеки та співробітництва в Європі з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович.

Ксенія Бабич – кримчанка, їй 30 років. Громадянка Російської Федерації. Після школи переїхала до Москви, закінчила факультет журналістики МДУ. Працювала у московських виданнях, зокрема у журналі «Сноб». Висвітлювала переважно культурні теми.

Як повідомляє прес-служба телеканалу «112 Україна», взимку 2014-го через підтримку України і Майдану вона втратила роботу.

«Висвітлювала події, які стосувалися України та українців. Також розповідала про антивоєнні акції у Москві та мітинги проти російської агресії. Зараз Ксенія Бабич працює піар-менеджером у фонді "Правова ініціатива", який опікується порушеннями прав людини на російському Кавказі», – повідомила прес-служба «112 Україна»

Нагадаємо, у Москві стався обшук у квартирі спецкора телеканалу «112 Україна» Ксенії Бабич. У неї вилучили комп’ютер, телефон та іншу техніку, яку знайшли в квартирі. Журналістці приписують причетність до української політичної партії «Правий сектор». «Правова ініціатива Росії» повідомила, що журналістка знаходиться на допиті у Слідчому комітеті РФ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1066
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду