У Марганці журналісту «Стоп корупції» спалили авто

У Марганці журналісту «Стоп корупції» спалили авто

25 Вересня 2016
2256
25 Вересня 2016
18:21

У Марганці журналісту «Стоп корупції» спалили авто

2256
У Марганці (Дніпропетровська область) керівнику проекту «Стоп корупції» Сергію Хникіну через розслідування про землю та сміття спалили гараж і автомобіль
У Марганці журналісту «Стоп корупції» спалили авто
У Марганці журналісту «Стоп корупції» спалили авто

Про це на сторінці у Facebook повідомив журналіст та активіст Роман Бочкала.

«Уночі 24 вересня вночі спалили гараж і автомобіль голови «Стоп корупції» в Марганці Сергія Хникіна. Наші активісти як кістка в горлянці для місцевих корупціонерів. Розслідування у сфері землі і сміття призвели до погроз. Потім вони стали реалізовуватися. Спочатку такий собі Бондаренко зламав відеокамеру нашої журналістки Лілії Ткачук, потім його брат, жиртрест-депутат міськради став залякувати нашого активіста Володимира Садикова»,- написав пан Бочкала.

Він також повідомляє, що про дані факти журналісти «неодноразово повідомляли правоохоронні органи», але реакції немає. Журналіст звернувся до генеральної прокурори України.

 «Після мого звернення до ГПУ в ситуацію втрутився генпрокурор Юрій Луценко , справу про напад на нашу знімальну групу нарешті передали до суду. Але, як бачимо, насильство, породжене безкарністю, триває. І перш за все в цьому винні місцева прокуратура і поліція. Люди не повинні боятися говорити правду. Сьогодні, людина, що активно захищала новий лад в країні на Майдані, залишилася без машини. Чого йому чекати завтра? І як держава здатна захистити активних громадян від негідників, що міцно вчепилися в свої крісла? Якщо ми не привернемо увагу до цього інциденту хлопців там просто переб'ють», – зазначив журналіст Бочкала.

Нагадаємо, про чисельні напади на журналістів «Стоп корупції» писав «Детектор медіа». Наприкінці липня на журналіста громадського руху «Стоп корупція» Сергія Медяника напав власник дизельної автозаправної станції у Дарницькому районі Києва. Інцидент стався на вулиці Затишній. Пізніше, на початку вересня, у центрі Києва в офісі компанії «Таурус-Альянс» невідомі напали на знімальну групу «Стоп Кору». Журналіст Медяник отримав струс мозку та потрапив у лікарню. За фактом нападу розпочато кримінальне провадження. На початку вересня стався ще один інцидент. Депутат міської ради Марганця (Дніпропетровська область) Олександр Бондаренко натякав на фізичну розправу журналістові громадського руху «Стоп корупції» та модератору сайту «Марганецький очевидець» Володимиру Садикову та його родині.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2256
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду