На Вінничині звільнили прес-секретаря Бершадської райдержадміністрації без її згоди

На Вінничині звільнили прес-секретаря Бершадської райдержадміністрації без її згоди

14 Вересня 2016
3129
14 Вересня 2016
13:30

На Вінничині звільнили прес-секретаря Бершадської райдержадміністрації без її згоди

3129
Начальник відділу внутрішньої політики і зв’язків з громадськістю Бершадської райдержадміністрації (Вінницька область) Руслана Руденко вважає, що її звільнили через публікацію про «незалежний» фестиваль у місцевій комунальній газеті та підтримку Спільної молитви за Україну у День Незалежності
На Вінничині звільнили прес-секретаря Бершадської райдержадміністрації без її згоди
На Вінничині звільнили прес-секретаря Бершадської райдержадміністрації без її згоди

Про це вона розказала «Детектору медіа».

 «Справа в тім, що мене уже звільнено від 7 вересня. Я допрацьовую тиждень. Вони викликали основного працівника, яка раніше написала заяву на подовження відпустки по догляду за дитиною, та попросили її вийти на роботу. Тож, мене звільнено у зв’язку з виходом з декретної відпустки основного працівника, на місці якого я працювала. Хоча мені раніше казали, що я ще рік можу спокійно працювати», –  сказала пані Руденко та зазначила, що місцева влада тиснула на неї, примушуючи написати заяву на звільнення «за згодою сторін».

«Я заяву не писала. Вони звільнили мене без моєї згоди. Зараз я шукаю роботу», –  додала пані Руденко.

Вона вважає, що її звільнили через те, що не проконтролювала місцеву комунальну газету «Бершадський край», в якій вийшов матеріал про еко-фестиваль, організований громадськістю.

«Це, навіть, не моя стаття», - сказала вона.

Також пані Руденко підтримала поминальну молитву, яку в День Незалежності провела Рада церков при РДА на запрошення демократичної громадськості. Раніше влада заборонила проведення українськими церквами спільних заходів на догоду одній із конфесій.

 «Це істинні причини мого звільнення»,  зазначила вона.

Редактор газети «Бершадський край» Федір Шевчук у коментарі «Детектору медіа» стверджує, що в матеріалі про еко-фестиваль, через який ймовірно і звільнили пані Руденко, не було нічого «антивладного».

«Еко-фестиваль проводила не влада, а громадські організації. Журналіст був на ньому і написав про це матеріал. Це був зовсім нейтральний текст. Я, навіть, не міг подумати, що так станеться . Вважаю, що взагалі цього можна було не зачіпати. Нічого такого антивладного там немає»,  сказав він.

«Детектор медіа» намагається зв’язатися з Бершадською райдержадміністрацією для коментаря.

Нагадаємо, про те, що пані Руденко можуть звільнити за публікацію в місцевій газеті та за підтримку молитви за України, раніше писав «Детектор медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3129
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду