Ведуча новин на NewsOne Галина Нерус дізналася про своє звільнення з інтернету

Ведуча новин на NewsOne Галина Нерус дізналася про своє звільнення з інтернету

13 Вересня 2016
3078
13 Вересня 2016
19:00

Ведуча новин на NewsOne Галина Нерус дізналася про своє звільнення з інтернету

3078
Журналістка Галина Нерус стверджує, що дізналася про своє звільнення з телеканалу NewsOne з повідомлень ЗМІ після того, як 12 вересня потрапила у ДТП за участю патрульного поліцейського
Ведуча новин на NewsOne Галина Нерус дізналася про своє звільнення з інтернету
Ведуча новин на NewsOne Галина Нерус дізналася про своє звільнення з інтернету

Про це вона розказала «Детектору медіа».

Пані Нерус стверджує, що під час ДТП, яке сталося 12 вересня за участю патрульного поліцейського, працювала на телеканалі NewsOne, але перебувала у відпустці, після виходу з якої мала займатися новим проектом телеканалу.

«Ніхто мене не ставив до відома, що я на ньому не працюю. Мені було сказано, що ми готуємо підсумкові новини. На той момент я перебувала у відпустці, тому що півтора року не була у відпустці. А після вчорашнього інциденту я дізналася з інтернету, що я, виявляється, не працюю на телеканалі NewsOne. Мене, виявляється, звільнили заднім числом. Я не бачила цього повідомлення, в якому говориться, що я звільнена з телеканалу з такого-то числа. Буквально після того, як я отримала цю інформацію в лічку, я подзвонила генеральному директору, щоб дізнатися, працюю я на цьому каналі чи не працюю. Телефон ніхто не брав. До сьогоднішнього дня у мене немає відповіді від генерального директора або від кого-небудь з керівництва, чи є я на даний момент співробітницею телеканалу NewsOne. Але так як ця історія вже набула розголосу на сторінці самого каналу….  Я не хочу качати права. Вчинки з боку каналу я не хочу коментувати, тому що чисто по-людськи я не розумію цієї історії», - розказала вона.

Пані Нерус стверджує, що претензій до каналу не має.

«Я не буду нічого з'ясовувати, мені це не потрібно», –  додала вона.

Нагадаємо, 13 вересня на Facebook-сторінці «Киев оперативный» з’явилася інформація, що ведуча телеканалу NewsOne Галина Нерус збила патрульного поліцейського. Пізніше на сайті NewsOne з’явилось повідомлення про те, що Пані Нерус не є співробітницею телеканалу.

Згодом ТСН видав матеріал про те, що журналістку Нерус було звільнено з телеканалу вже після ДТП.

Після цього прес-служба телеканалу NewsOne у прес-релізі повідомила, що ТСН перекрутила факти та вдруге зазначила, що журналістка на телеканалі не працює.

«Ліна Нерус дійсно була ведучою на телеканалі NewsOne. Однак 31 серпня 2016 року закінчився термін її контракту з телеканалом, відповідно на даний момент вона не має ніякого відношення до телеканалу, і тим більше не могла бути звільнена, так як не перебувала в трудових відносинах з телеканалом на момент події», –  повідомила генеральний директор NewsOne Олена Рудик.

«Телеканал NewsOne дорожить своїми співробітниками і готовий захищати їх в будь-яких ситуаціях. У зв'язку з цим, ми не могли не відреагувати на спотворення фактів «ТСН» і особистих постах колишньої ведучої телеканалу NewsOne, які говорять про те, що ведуча була звільнена в день скандального інциденту з велополіцієй. Контракт з Галиною Нерус закінчився 31 серпня 2016 року і не був продовжений. Останній ефір новин з ведучою Галиною Нерус вийшов 5 червня 2016 року», - йдеться в релізі телеканалу.

Натомість журналістка Нерус у коментарі «Детектору медіа» зазначила, що нічого не знала про закінчення терміну дії контракту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3078
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду