Полтавська журналістка оскаржуватиме бездіяльність слідчого, який не вносить її заяви до ЄРДР

Полтавська журналістка оскаржуватиме бездіяльність слідчого, який не вносить її заяви до ЄРДР

13 Вересня 2016
1540
13 Вересня 2016
14:13

Полтавська журналістка оскаржуватиме бездіяльність слідчого, який не вносить її заяви до ЄРДР

1540
Журналістка «Громадське.Полтава» Ольга Дудка, яій в залі суду погрожували побрити наголо, звернулася за підтримкою до адвоката, аби оскаржити бездіяльність слідчого, який не вносить її заяви до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) щодо перешкоджання її професійній діяльності
Полтавська журналістка оскаржуватиме бездіяльність слідчого, який не вносить її заяви до ЄРДР
Полтавська журналістка оскаржуватиме бездіяльність слідчого, який не вносить її заяви до ЄРДР

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Щойно дізналася від чергового Полтавського відділу поліції, що мою другу заяву про скоєння кримінального злочину адвокатом та дружиною прокурора Мариною Розановою не внесли до ЄРДР. Вона стосувалась публічних погроз, перешкоджання професійної діяльності та хуліганських дій Марини Розанової, про що мною як активістом та журналістом "Полтавського громадського телебачення" був знятий сюжет. Писати третю заяву на ім'я очільника поліції Полтавської області Олега Беха, про що ми з ним учора говорили на прес-конференції, я сенсу не бачу», – написала вона.

Пані Дудка також зазначила, що вимушена була звернутись за юридичною підтримкою до адвоката, аби оскаржити «бездіяльність слідчого».

«Відзначу, що відповідно до ст. 214 КПК України слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування», – додала вона.

Як зазначила журналістка, з подання її першої заяви минуло два тижні, однак жодних офіційних пояснень щодо того, чому документ не внесено до ЄРДР, вона не отримала.

Нагадаємо, 31 серпня журналістка «Громадське. Полтава» Ольга Дудка звернулася до поліції із заявою про погрози з боку адвокатки Марини Розанової, яка захищає у суді інтереси Віталія Петрова, підозрюваного у вбивстві свого товариша. Інцидент стався в Октябрському райсуді Полтави 30 серпня, коли журналістка вела фотозйомку засідання. Адвокатка простестувала проти зйомки, апелюючи до судді щодо заборони.

За словами журналістки, Розанова не тільки пообіцяла звернутись до суду щодо порушення її прав, але й погрожувала побрити журналістку наголо, якщо та опублікує її фотографію в інтернеті.

Нагадаємо, «Детектор медіа» звернувся за коментарем до адвокатки Марини Розанової. Вона заявила, що протестувала проти фотозйомки і погрожувала звернутись до суду, якщо її світлини будуть опубліковані.

«У тих, хто це пише, занадто завищена самооцінка. Я давно не звертаю увагу на дурниці, які пишуть журналісти, а адекватні люди в них не вірять», - заявила вона.

Пізніше поліція відкрила провадження за заявою адвокатки і викликала журналістку на допит. Заяву пані Дудки про напад поліція лише переправила дільничному.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1540
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду