Блогер Ільченко розповість журналістам про свій арешт ФСБ, примусову психекспертизу та як втік на материк

Блогер Ільченко розповість журналістам про свій арешт ФСБ, примусову психекспертизу та як втік на материк

17 Серпня 2016
1418

Блогер Ільченко розповість журналістам про свій арешт ФСБ, примусову психекспертизу та як втік на материк

1418
17 серпня житель Севастополя Юрій Ільченко, якого Федеральна служба безпеки Росії (ФСБ) заарештувала в липні 2015 року за «пропаганду міжнаціональної ворожнечі, екстремізм і сепаратизм», на прес-конференції в Києві розповість про свій арешт співробітниками ФСБ і втечу на материкову Україну
Блогер Ільченко розповість журналістам про свій арешт ФСБ, примусову психекспертизу та як втік на материк
Блогер Ільченко розповість журналістам про свій арешт ФСБ, примусову психекспертизу та як втік на материк

Про це пише «Крим.Реалії», посилаючись на блогера Ільченка.

Як повідомляється на сайті видання, 2 червня блогер з Севастополя був переведений з СІЗО під домашній арешт за рішенням російського суду, а потім покинув Крим.

«Меня 2 червня доставили під конвоєм додому. А в кінці червня я був уже на материку. Я зараз не можу сказати, як саме це зробив. Можливо, в майбутньому цей шлях знадобиться нашим хлопцям, які там сидять. Тому не скажу», – зазначив пан Ільченко.

За його словами, після звільнення з СІЗО, йому було заборонено залишати квартиру, користуватися телефоном та інтернетом.

Пан Ільченко зазначив, що під час утримання в СІЗО він пройшов примусову психіатричну експертизу, яка визнала його здатним відповідати за свої дії.

«Експертиза тривала 27 днів в моєму випадку, давали якісь таблетки, нібито щоб не боліла голова, хоча вона у мене і так не боліла, ніяких уколів мені не робили», – сказав він.

Блогер відмовився сказати в якому місті України він оселився, але зазначив, що заробляє на життя викладанням іноземних мов.

«Приїхав практично без грошей, було мало речей зовсім. Почав з «нуля». Допомогли громадські організації », – сказав він та додав, що його батько намагався вислати йому грошовий переказ по одній з систем переказу грошей, що діють на території Росії і України, але гроші він не отримав.

«Коли батько запитав, чому я не можу отримати переклад, йому відповіли, що це через те, що я внесений в офіційний список терористів в Росії», – сказав пан Ільченко.

Він додав, що в Севастополі залишаються його літній батько і мати – інвалід першої групи. Ільченко і його батьки після анексії Криму Росією не прийняли російське громадянство. За його словами, його бізнес був знищений внаслідок російської анексії Криму та його арешту. Про деякі подробиці своєї втечі з Криму Ільченко планує розповісти 17 серпня на прес-конференції в Києві.

Нагадаємо, власник приватної школи іноземних мов в Севастополі Юрій Ільченко був заарештований співробітниками ФСБ Росії після того, як він на своїй сторінці в інтернеті закликав українську владу до повної блокади Криму, а також до позбавлення кримчан, які отримали російські паспорти, українського громадянства. Також його звинуватили в перепості зі сторінки одного із засновників партії «Правий сектор», депутата Верховної Ради Дмитра Яроша. З моменту арешту Ільченко про його долю не було практично ніякої інформації.

Як писав «Детектор медіа», блогер Юрій Ільченко, якого окупаційна російська влада звинувачує в «екстремізмі», втік з-під домашнього арешту в Криму та хоче виступити на прес-конференції в Києві 17 серпня.

На фото - Юрій Ільченко

Фото: "15 минут"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1418
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду