Письменник Жадан вирішив віддати свою премію дітям Луганщини

Письменник Жадан вирішив віддати свою премію дітям Луганщини

1 Серпня 2016
1624

Письменник Жадан вирішив віддати свою премію дітям Луганщини

1624
Український письменник Сергій Жадан віддасть свою премію від президента Петра Порошенка «Українська книжка року» на потреби дитячих закладів Луганської області
Письменник Жадан вирішив віддати свою премію дітям Луганщини
Письменник Жадан вирішив віддати свою премію дітям Луганщини

Про це Жадан написав у листі до Порошенка, яке оприлюднене на його сторінці у Facebook.

Письменник подякував президентові за відзначення премією його книги «Месопотамія» та зазначив, що має намір віддати її дітям Луганщини.

«… ми з видавцями хочемо ще раз подякувати Вам за цю премію і передати її на потреби дитячих закладів Луганської області. Ми з друзями-волонтерами вже певний час допомагаємо дитячим садочкам та інтернатам на Луганщині, тож радо передамо і ці кошти дітям, сподіваючись на те, що в майбутньому волонтери не матимуть необхідності перебирати на себе функції державних органів, оскільки держава буде сумлінно й ретельно виконувати свої обов’язки, виходячи, передусім, з почуття тієї таки відповідальності. Це наша країна, і відповідати за неї маємо всі разом», –  написав пан Жадан.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про присудження щорічної премії Президента «Українська книжка року», яким відзначив авторів, видавництва та видавничі організації за значний внесок у популяризацію української книжки та розвиток вітчизняної видавничої справи.

У 2016 році звання лауреата премії у номінації «За видатні досягнення у галузі художньої літератури» присуджено українському письменнику Сергію Жадану за книгу «Месопотамія» та видавництву «Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», що її видав.

На фото – Сергій Жадан з волонтерами та дітьми Луганської області

Фото: Facebook письменника

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1624
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду