Бердянські журналісти заявляють, що правоохоронні органи продовжують ігнорувати напади на ЗМІ

Бердянські журналісти заявляють, що правоохоронні органи продовжують ігнорувати напади на ЗМІ

14 Червня 2016
1283

Бердянські журналісти заявляють, що правоохоронні органи продовжують ігнорувати напади на ЗМІ

1283
Звернення бердянських журналістів до Генеральної прокуратури, обласних та місцевих прокурорів щодо погроз і нападів на працівників ЗМІ поки що залишаються без відповіді. Найближчими днями медійники збираються знову звертатися до правоохоронних органів – поліції та прокуратури із запитом, що робиться в їхній справі.
Бердянські журналісти заявляють, що правоохоронні органи продовжують ігнорувати напади на ЗМІ
Бердянські журналісти заявляють, що правоохоронні органи продовжують ігнорувати напади на ЗМІ

Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Раніше у колективному зверненні бердянських ЗМІ на адресу Генерального прокурора України, прокурора Запорізькій області, прокурора Бердянської місцевої прокуратури Запорізькій області журналісти заявили про погрози і напади, які сталися за останні 10 днів, та вимагали від органів прокуратури вжити заходів реагування щодо незаконних дій нападників, забезпечити охорону прав та законних інтересів журналістів міста.

«Ми не відчуваємо, що у нашому місті у сфері захисту прав журналістів та свободи висловлювання, діє законодавство України», – заявили журналісти у своєму зверненні.

«Нам кажуть, що все робиться по закону і в строки, визначені законом. Все, більше нічого абсолютно. Ніякої реакції. Ніхто нам нічого не говорив, жодної відповіді ми не отримали», – сказав керівник бердянської міської організації НСЖУ Віктор Михайличенко.

Від обласної прокуратури теж реакції не надійшло.

«Нікого з наших колег не викликали на допити, ніяких свідків не шукають. Завтра-післязавтра знову будемо звертатися в правоохоронні органи – поліцію, прокуратуру, будемо питати, що зроблено», – зазначає Віктор Михайличенко.

За словами Віктора Михайличенка, спільна біда обʼєднала журналістів усіх ЗМІ. Звернення підписали: ТОВ «ТРК “Азовська хвиля”», ТОВ «ТРК “Юг”», КП «ТБ-Бердянськ», газети «Бердянские ведомости», «Ведомости Юга», «Приморские ведомости», «Південна Зоря», «Бердянск Деловой», Бердянський міський осередок Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Нагадаємо, 7 червня у Бердянську  (Запорізька область)  невідомий намагався перешкодити роботі журналістів ТРК «Юг», які вели зйомку мітингу біля Бердянського міськрайонного суду, що розглядав справу депутата Бердянської міської ради Віктора Цуканова. Слідчим Бердянського відділу поліції внесено відомості до ЄРДР та розпочато досудове розслідування за ознаками ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Хід розслідування взято на контроль керівництва ГУ НП області.

У ніч на 10 червня у Бердянську невідомі напали на знімальну групу ТРК «Юг», яка виїхала на місце подій на прохання працівників готелю «Слов'янський», що знаходиться на Бердянській косі.

13 червня співробітники  ЗМІ Бердянська провели пікетування місцевої прокуратури і передали колективне звернення, у якому заявили, що  журналісти не бачать від правоохоронних органів, а саме від прокуратури міста, області та країни, «будь якої реакції на події, які відбуваються в місті і несуть загрозу не тільки демократичним цінностям нашої країни, а і життю та здоров’ю працівників ЗМІ».

Звернення підписали: ТОВ «ТРК “Азовська хвиля”», ТОВ «ТРК “Юг”», КП «ТБ-Бердянськ», газети «Бердянские ведомости», «Ведомости Юга», «Приморские ведомости», «Південна Зоря», «Бердянск Деловой», Бердянський міський осередок Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

На фото - журналісти зачитують звернення до правоохоронних органів

Фото: Facebook Сергія Старушка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1283
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду