Побиття журналістів «Харьковских известий» перекваліфікували за більш суворою статтею

Побиття журналістів «Харьковских известий» перекваліфікували за більш суворою статтею

25 Квітня 2016
1445

Побиття журналістів «Харьковских известий» перекваліфікували за більш суворою статтею

1445
Прокурор Харьковської області Юрій Данильченко взяв на особистий контроль розслідування кримінального провадження за фактом перешкоджання діяльності журналістів «Харьковские известия». На цьому тижні йому повинні відзвітувати про перші результати розслідування. Водночас правоохоронці повідомляють про перекваліфікацію справи за статтею про заподіяння шкоди здоров'ю журналісту.
Побиття журналістів «Харьковских известий» перекваліфікували за більш суворою статтею
Побиття журналістів «Харьковских известий» перекваліфікували за більш суворою статтею

Про це повідомляє видання «Городской дозор».

Нагадаємо, 10 лютого в Дзержинському районі Харкова члени місцевої так званої «громадської організації» «Громадська варта» напали на знімальну групу видання «Харьковские известия». Двом журналістам було нанесені травми, одному із них знадобилася медична допомога. Журналіста телевізійної служби Станіслава Колотилова побили - молодий чоловік був госпіталізований зі струсом мозку і численними гематомами, а журналістиці Лесі Кочержук припекли руку сигаретою.

Справу про побиття знімальної групи «Харьковские известия» розслідували по ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК України. Допитуються всі учасники справи.

20 квітня в ЕРДР були внесені відомості за фактом іншого правопорушення - заподіяння шкоди здоров'ю журналістів у зв'язку із здійсненням ними професійної діяльності. Попередня кваліфікація справи - за ч.2 345-1 КК України.

«Ми вимагаємо незалежного розслідування. Хочемо, щоб люди, які неодноразово заважали нам працювати, а потім побили водія-оператора і припекли мені руку сигаретою, понесли справедливе покарання. Хотілося б, щоб в нашій країні все було по закону», - сказала журналістка видання «Харьковские известия» Леся Кочержук.

Як і представники ЗМІ, так і їх адвокати кажуть, що налаштовані серйозно і готові йти до кінця.

«Сподіваюся, досудове розслідування буде проведено всебічно відповідно до вимог КПК, а винні особи викриті і понесуть заслужене суворе покарання. На мій погляд, це дуже важливо, оскільки вчинення злочинів такого характеру несуть в собі серйозну загрозу свободі слова в Україні і завдають шкоди іміджу держави на міжнародній арені», - підкреслив адвокат Олександр Гунченко.

Фото: «Городской дозор»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1445
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду