Суд відхилив позов «Житомирводоканалу» до сайту «Житомир.info»

Суд відхилив позов «Житомирводоканалу» до сайту «Житомир.info»

7 Квітня 2016
1942

Суд відхилив позов «Житомирводоканалу» до сайту «Житомир.info»

1942
Богунський районний суд Житомира вирішив залишити без задоволення позов комунального підприємства «Житомирводоканал» до сайту «Житомир.info» та колишньої своєї працівниці Тамари Ступакової про захист ділової репутації.
Суд відхилив позов «Житомирводоканалу» до сайту «Житомир.info»
Суд відхилив позов «Житомирводоканалу» до сайту «Житомир.info»

Про це повідомляє сайт «Житомир.info» .

Приводом для позову став матеріал «На Житомирському водоканалі для очистки води добавляють реагент, від якого відмовилися всі міста України, – працівники», опублікований на сайті 28 січня 2016 року.

«Відповідно до рішення Європейського суду з прав людини від 05 травня 2011 року у справі «Редакція газети «Правое дело» та Штекель проти України», згідно з українським законодавством журналістів не можна зобов’язати нести відповідальність у справах про захист честі, гідності та ділової репутації, якщо вони не умисно розповсюдили неправдиву інформацію, діяли добросовісно та перевірили таку інформацію або якщо потерпіла сторона не використала наявні можливості для врегулювання спору перед тим, як подати позов до суду», - йдеться у рішенні суду.

Суд зауважив, що позивачем не наведені факти цілеспрямованого розповсюдження  «Житомир.info»  оспорюваної інформації з метою принизити ділову репутацію КП «Житомирводоканал». Крім того, комунальне підприємство скористалося своїм правом на відповідь – на сайті 28 січня 2016 року була розміщена стаття «Житомирський водоканал відреагував на звинувачення щодо використання шкідливого коагулянта».

«Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Житомирської області через Богунський районний суд міста Житомира шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення», - зазначається у рішенні Богунського райсуду.

Нагадаємо, у лютому Корольовський районний суд Житомира вирішив, що інтернет-видання «Житомир.info» та газета «Житомирщина» не повинні спростовувати опубліковану інформацію про першого заступника Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в Житомирській області Лілію Куришко, бо це є дослівна цитата голови спостережної ради житомирської кондитерської фабрики «Житомирські ласощі» Ігоря Бойка.

Ілюстрація - «Житомир.info» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1942
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду