«Каховська зоря» опублікувала за гроші статтю депутата «Опоблоку» – глава РДА позивається до суду

«Каховська зоря» опублікувала за гроші статтю депутата «Опоблоку» – глава РДА позивається до суду

17 Березня 2016
3476
17 Березня 2016
16:05

«Каховська зоря» опублікувала за гроші статтю депутата «Опоблоку» – глава РДА позивається до суду

3476
Голова Каховської районної державної адміністрації (Херсонська область) Валерій Салтиков подав до суду позов про захист честі, гідності і ділової репутації проти комунальної газети «Каховська зоря». Головна редакторка газети Жанна Кисельова заявляє, що видання опублікувало матеріал із звинуваченнями проти голови РДА без його коментаря на прохання депутата «Опозиційного блоку» Павла Філіпчука, який заплатив газеті за публікацію.
«Каховська зоря» опублікувала за гроші статтю депутата «Опоблоку» – глава РДА позивається до суду
«Каховська зоря» опублікувала за гроші статтю депутата «Опоблоку» – глава РДА позивається до суду

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Валерій Салтиков подав позов до Каховського міськрайонного суду 14 березня. Голова РДА вимагає спростувати опублікований 18 лютого в газеті «Каховська зоря» матеріал депутата міської ради, голови територіальної організації політичної партії «Опозиційний блок» Павла Філіпчука «Голова Каховської РДА В.Салтиков незаконно отримав майже мільйон гривень». В матеріалі йдеться про те, що голова райдержадміністрації начебто «незаконно отримує доходи, ухиляючись від сплати податків» - зокрема, що він, перебуваючи на державній посаді, отримав 810 тис. грн. прибутку від паркувального бізнесу.

В коментарі ІМІ Валерій Салтиков заявив, що у суді хоче захистити свою честь та ділову репутацію, оскільки його звинуватили в корупційних діяннях. «Газета написала, що я незаконно заробив мільйон гривень. Я прочитав це і подав до суду на газету. Я прошу суд на тій самій сторінці, у тому ж самому обсязі, що й матеріал, щоб газета написала спростування. Суд встановить істину», - сказав він.

Також він додав, що не вимагає від газети матеріального відшкодування. «Гроші мені не треба. Мене звинуватили в корупційних діяннях. В мене є перевірки, мене перевірили СБУ, і обласна прокуратура, і податкова, усі ці дані перевірені», - сказав він.

Головна редакторка газети «Каховська зоря» Жанна Кисельова в коментарі ІМІ заявила, що у позові не бачить ніяких проблем. «Є вам чим себе захистити, будь ласка, доведіть, що ви не винні. Якщо він (Валерій Салтиков. - Ред.) зможе спростувати претензію і обвинувачення депутата в тому, що він там на нього накопав, то будь ласка, мені нескладно написати, що такий-то депутат Філіпчук помилився. Я у позові не бачу ніяких проблем», - сказала Жанна Кисельова.

Вона заявила, що газета опублікувала статтю із звинуваченнями проти очільника району без його коментаря на прохання депутата «Опозиційного блоку» Павла Філіпчука. Водночас, як стверджує головред, після виходу матеріалу вона пропонувала голові РДА прокоментувати матеріал депутата, але той начебто відмовився.

«На прохання депутата (Павла Філіпчука - ред.) матеріал мав піти без коментарів. А в наступний номер я запропонувала Салтикову дати коментар. Він відмовився, сказав, що не хоче, що це буде словесна перепалка. Мені була незрозуміла така позиція. Якщо в тебе є що сказати, то скажи, хай люди не думають про тебе щось. Як на мене, він просто не захотів, бо самі розумієте, все, що буде надруковано в газеті, потім від цього ти не відмовишся», - заявила ІМІ Жанна Кисельова.

Згідно наданої ІМІ копії матеріалу, стаття Павла Філіпчука вийшла у рубриці «Трибуна депутата». Як випливає із слів головреда, депутати можуть розміщувати у ній свої публікації за гроші. За словами Жанни Кисельової, в цій рубриці надається трибуна для всіх місцевих депутатів, газета співпрацює з усіма «клієнтами» - в тому числі і з співзасновниками за договорами про надання інформаційних послуг.

«Депутат міської ради Павло Філіпчук співпрацює з нами вже третій рік. Щорічно заключаємо з ним договір. Його публікації завджи йдуть за його підписом і оплачуються згідно виставлених рахунків», - розповіла головред.

Газета «Каховська зоря» - комунальне підприємство, співзасновниками є райрада, міська рада та трудовий колектив.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3476
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду