Журналістка ICTV Христина Суворіна заявила про погрози від сина Авакова

Журналістка ICTV Христина Суворіна заявила про погрози від сина Авакова

4 Березня 2016
3617

Журналістка ICTV Христина Суворіна заявила про погрози від сина Авакова

3617
Журналістка програми «Інсайдер» каналу ICTV Христина Суворіна заявила, що їй погрожував син міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександр.
Журналістка ICTV Христина Суворіна заявила про погрози від сина Авакова
Журналістка ICTV Христина Суворіна заявила про погрози від сина Авакова

Про це вона повідомила 2 березня на своїй сторінці в Facebook.

 За словами журналістки, інцидент стався на конкурсі краси. Син міністра побачив, що його знімають на відео і пошепки погрожував журналістці, вимагаючи не подавати запис із ним ефір.

 «Впізнаєте цю молоду людину? Любитель казино, син міністра Арсена Авакова - Олександр. Де б ви думали ми його зустріли? Конкурс краси ... Саша побачив мене і побіг в туалет ... Довго, правда, за дверима з написом WC не висидів. Вийшов. Знову зауважив червону лампочку “REC”. А ми всього лише хотіли запитати “Наречену вибираєте”?». Але він чомусь загрозливо обійняв мене, і по дорозі до виходу став на вухо шепотіти, що зі мною буде, якщо це відео потрапить в ефір...Власне, Олександр, потрапить. Дивіться на себе сьогодні в “Інсайдер”», - написала журналістка, маючи на увазі випуск від 3 березня.

 На допис Христини Суворіної відреагувала в Facebook член фракції партії «Блок Петра Порошенка “Солідарність”» та перший заступник голови парламентського Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова.

Вона підкреслила, що пані Суворіна отримала погрози під час виконання професійних обов’язків, і заявила, що в діях Олександра Авакова, описаних журналісткою, містяться ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 171 Кримінального Кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

«Що буде нескладно довести, оскільки в описаних діях Авакова очевидним є умисел - недопущення потрапляння в ефір відзнятого відео про нього», - зазначила депутатка.

Пані Червакова також нагадала, що 3 березня вступила в дію нова редакція 171 статті КК, закон підписав Президент. У ч.1 ст.171 перешкоджанням, зокрема, вважається «незаконна заборона висвітлення окремих тем, показу окремих осіб, критики суб’єкта владних повноважень, а так само будь-яке інше умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності караються штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

«Прошу вважати цей допис відкритим депутатським зверненням до генерального прокурора Віктора Шокіна та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Прошу Генеральну прокуратуру України порушити кримінальне провадження і довести його до кінця. Це буде тест для всієї правоохоронної системи, чи готова вона застосовувати нову норму закону, в якій вже нема двозначних тлумачень. Ми важко приймали цей закон в парламенті, аби вам було легше довести злочини проти свободи слова», - написала депутатка.

Допис Христини Суворіної отримав понад тисячу репостів в соціальній мережі, її активно підтримували колеги-медійники.

Нагадаємо, 1 березня президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо удосконалення захисту професійної діяльності журналістів)».

Фото - з Facebook Христини Суворіної 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3617
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду