Редакція «Стоп корупції» проведе акцію протесту під Броварською прокураторую

Редакція «Стоп корупції» проведе акцію протесту під Броварською прокураторую

3 Березня 2016
2399

Редакція «Стоп корупції» проведе акцію протесту під Броварською прокураторую

2399
У зв'язку за закриттям поліцією Київської області кримінального провадження за фактом нападу на журналіста порталу Лілію Ткачук
Редакція «Стоп корупції» проведе акцію протесту під Броварською прокураторую
Редакція «Стоп корупції» проведе акцію протесту під Броварською прокураторую

Поліція Київської області закрила кримінальне провадження за фактом нападу на журналіста інформаційного порталу «Стоп корупції» Лілію Ткачук. Як повідомив журналіст Роман Бочкала, про це редакція порталу дізналася з відповіді на інформаційний запит до Слідчого СВ Броварського ОП ГУ ПП в Київській області.

«Маємо очевидний напад на журналіста під час виконання ним службових обов'язків: нанесли удари журналісту, намагалися напасти на оператора, зірвали зйомку. У день інциденту був зафіксований факт хуліганства, прокуратура підключилася через місяць, а Лілію визнали потерпілою тільки через 2 місяці після того, що сталося. За час розгляду поміняли трьох слідчих, на думку юристів, це одна з ознак затягування справи. Винного не знайшли. Хоча він є і все прекрасно знають його. Це місцевий князьок, дружить з Броварського ментами », - коментує ситуацію Роман Бочкала.

Як повідомляє журналіст, команда «Стоп корупції» написала заяву до облпрокуратури з вимогою відновити справу. А завтра, 4 березня, о 12:00 плануєпровести акцію протесту під стінами Броварської прокуратури з закликом захистити журналістів від нападів під час виконання професійних обов'язків.

«Ми звертаємося за підтримкою до колег-журналістів! Сьогодні від безсилля правоохоронних органів постраждали ми - завтра на нашому місці можете бути ви», - зазначають журналісти редакції.

Зв'язатися з Броварської прокуратури «Детектор Медіа» поки не вдалося.

Нагадаємо, журналіст інформаційного порталу постраждала під час зйомок сюжету в Княжичах:  Лілія Ткачук вирішила поцікавитися, на яких підставах встановлено шлагбаум посеред вулиці. Як повідомляє інформаційний портал «Стоп корупція», на журналістку напав місцевий житель села Дмитро Іванов: «чоловік кричав, ображав і штовхав дівчину». За фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 171.

Фото: Fasebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2399
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду