Міський голова Карлівки напав на журналістку місцевого телеканалу – Стець обурений

Міський голова Карлівки напав на журналістку місцевого телеканалу – Стець обурений

17 Лютого 2016
2916

Міський голова Карлівки напав на журналістку місцевого телеканалу – Стець обурений

2916
29 січня корреспондент регіональної телекомпанії «Медіа-Центр "Терра"» Тетяна Коломієць на завдання редакції мала підготувати звіт про третю сесію Карлівської міської ради (Полтавська область). Перед початком засідання міський голова Олександр Наконечний на очах присутніх депутатів здійснив напад на журналістку і пошкодив камеру та кріплення штативу. Минулого року пана Наконечного було звільнено з посади голови Карлівської районної державної адміністрації через звинувачення у корупції.
Міський голова Карлівки напав на журналістку місцевого телеканалу – Стець обурений
Міський голова Карлівки напав на журналістку місцевого телеканалу – Стець обурений

Про це повідомляє сайт Міністерства інформаційної політики України (МІП).

Міністерство інформаційної політики України направило звернення до правоохоронних органів щодо порушення кримінального провадження за фактом нападу на журналістку Тетяну Коломієць ТОВ «Медіа-центр "Терра"».

Міністр Юрій Стець заявив, що вимагатиме від правоохоронних органів розслідування за кожним фактом порушення прав і свобод  представників ЗМІ по всій Україні. 

«Перешкоджання діяльності журналістів, особливо посадовою особою, що має керуватись в своїй діяльності найвищими стандартами морально-етичної поведінки, поваги та відкритості своєї діяльності, є неприпустимим у правовій демократичній державі. Ми реформуємо країну. Свобода слова для нас – ключ до здійснення реформ. Саме журналісти допомагають нам боротися з корупцією, саме журналістів потрібно захищати і надавати їм можливість працювати», - зазначив міністр.

Про подробиці інциденту, що стався перед засіданням третьої сесії Карлівської міської ради сьомого скликання, розповів член Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Володимир Слєпцов у своєму блозі.

«У залі вже зібралась переважна більшість депутатів Карлівської міської ради, представники громадськості, комунальних служб, засобів масової інформації, апарату міської ради. Міський голова Наконечний О.С. зручно вмостився за столом президії. До нього підійшла секретар міської ради Милькова Л.О. та повідомила про те, що в залі серед представників засобів масової інформації знаходиться кореспондент ТОВ "Медіа-центру «Терра»". Тут буде доречно зауважити, що кореспонденти "Терри" були присутні і висвітлювали роботу першого і другого засідань першої сесії та другої сесії міської ради, і зауважень до їх присутності ні в міського голови, ні в депутатів не було. Аж раптом ніби злий дух вселився у міського голову Наконечного О.С., він, як ужалений  підскочив і вискочив із-за столу президії, збіг у зал і зі словами: "У вас немає ліцензії на телетрансляцію! Ви не будете тут знімати!"», - повідомив журналіст.

Після цього, за його словами, міський голова напав на журналістку - намагався вирвати у неї з рук камеру, вирвав кріплення штативу та пошкодив відеокамеру.

«А далі, як нібито нічого і не сталося , засунувши руки в кармани та плямкаючи жуйкою, міський голова Наконечний О.С., звертаючись до щойно зневаженої своєю хуліганською витівкою журналістки Тетяни Компанієць, просить пред’явити ліцензію і акредитацію, інакше вимагає покинути приміщення та ще й, о верх цинізму, викликає правоохоронців», - повідомив Володимир Слєпцов.

За словами журналіста, серед присутніх у сесійній залі більше депутатів не знайшлося жодного, який би припинив розправу над журналісткою. В кінці сесії депутат міської ради О. Стовбун зробив запит міському голові Олександру Наконечному, щоб він пояснив свою поведінку відносно журналістки.

Після нападу Тетяні Компанієць, за словами журналіста, стало зле. «"Швидка допомога", яка приїхала на виклик, констатувала у жінки гіпертонічний криз та привела до пам’яті уколами. Зараз журналістка перебуває на лікарняному», - зазначив він.

Володимир Слєпцов також повідомляє, що напередодні журналісту «Медіа-Центру «Терра» під надуманим приводом  відсутності ліцензії і акредитації не дозволили бути присутнім на нараді із директорами шкіл. Журналіст вбачає у цьому порушення статті 171 Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній діяльності журналістів».

Як повідомляють ЗМІ, Олександр Наконечний був  висунутий на посаду міського голови Карлівки від ВО «Свобода». 9 квітня 2014 року він був призначений на посаду голови Карлівської районної державної адміністрації.  23 лютого 2015 року Президент України Петро Порошенко звільнив Олександра Наконечного з посади голови Карлівської районної державної адміністрації Полтавської області «у зв’язку з набранням законної сили судовим рішенням, відповідно до якого його притягнуто до відповідальності за корупційне правопорушення, пов’язане з порушенням обмежень, передбачених Законом України "Про засади запобігання і протидії корупції"».

 

Олександр Наконечний.  Фото - poltava.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2916
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду