«Наші гроші» опублікували відео, як начальник митного посту тікає від журналістів

«Наші гроші» опублікували відео, як начальник митного посту тікає від журналістів

16 Лютого 2016
3061

«Наші гроші» опублікували відео, як начальник митного посту тікає від журналістів

3061
Програма журналістських розслідувань «Наші гроші з Денисом Бігусом» телеканалу ZIK опублікувала відео, на якому начальник митного посту «Східний термінал» в Київській області Андрій Дворников тікає і переховується від журналістів.
«Наші гроші» опублікували відео, як начальник митного посту тікає від журналістів
«Наші гроші» опублікували відео, як начальник митного посту тікає від журналістів

Відео оприлюднено на каналі програми на YouTube.

Спочатку Андрій Дворников незрозумілою мовою, в якій одне слово було українською, інше – російською, намагався надати пояснення про якесь відкрите за листом СБУ кримінальне провадження, хід якого він начебто не може розголошувати. Він заявив, що вся інформація щодо вантажу, який повинен був пройти митний контроль, знаходиться виключно в СБУ. Андрій Дворников також послався на ст.11 Митного кодексу, згідно якого він буцімто не може розголошувати ніякі дані у цій справі.

Потім начальник митного посту вибачився, що не може далі спілкуватись з журналістами, і дуже швидко зачинив за собою двері, залишивши у себе на одязі мікрофон програми.

Таким чином журналісти «Наших грошей» чули подальші розмови Андрія Дворникова. «Начальник митного поста втік від Наших грошей, не знявши мікрофон. І подзвонив ... своєму куратору?», - йдеться в описі до відео.

Були чути, як начальник митного посту тікає та просить когось із підлеглих забрати його ключі і «барсетку», аби не повертатись і не зустрічатись знову із журналістами. Потім він скаржився комусь, що у цій справі вони будуть крайніми. Начальник також повідомив, що намагається вийти так, щоб його не помітили журналісти, і не буде більше давати інтерв’ю.

Нагадаємо, 28 квітня 2015 року біля будинку тоді ще заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря невідомі брутально напали на знімальну групу антикорупційного проекту «Наші гроші» телеканалу ZIK. Нападники побили оператора, розтрощили техніку та втекли з місця інциденту. За даними телеканалу, напад здійснили зять Сергія Чеботаря Олег Поліщук і власник автомобіля, на якому здійснювався напад, Сергій Гаврилко.

Телеканал ZIK звернувся до МВС та особисто міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з вимогою максимально оперативно та об’єктивно розслідувати злочин.

За фактом нападу на журналістів проекту «Наші гроші» було відкрито два кримінальних провадження - за статтею 186 частиною 2 («Грабіж, поєднаний з насильством», через викрадення у журналістів відеокамери та відеореєстратора), а також за статтею 171 частиною 1 («Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів»). Згодом прокуратура Києво-Святошинського району визнала постраждалими журналістів проекту «Наші гроші» Надію Бурдей та оператора Максима Шелеста.

13 травня 2015 року Сергій Чеботар подав у відставку з посади заступника міністра внутрішніх справ.

Водночас проти журналістів програми «Наші гроші» було відкрито провадження щодо «незаконного збирання» конфіденційної інформації про сім'ю колишнього заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря. У липні 2015 року кримінальне провадження було закрито.

 

Фото - скрін відео «Наших грошей»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3061
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду