Charlie Hebdo назвав автора антиукраїнського фільму на Сanal+ «корисним ідіотом»

Charlie Hebdo назвав автора антиукраїнського фільму на Сanal+ «корисним ідіотом»

9 Лютого 2016
1315

Charlie Hebdo назвав автора антиукраїнського фільму на Сanal+ «корисним ідіотом»

1315
Незважаючи на критику і протести проти показу скандальної документальної стрічки Поля Морейри «Україна: маски революції», 8 лютого французький телеканал Сanal+ повторив трансляцію фільму. Водночас найвідоміший французький сатиричний журнал Charlie Hebdo зарахував автора стрічки до «друзів Кремля».
Charlie Hebdo назвав автора антиукраїнського фільму на Сanal+ «корисним ідіотом»
Charlie Hebdo назвав автора антиукраїнського фільму на Сanal+ «корисним ідіотом»

Про це повідомляє «Укрінформ».

На своїй сторінці у Facebook редакція французького сатиричного тижневика Charlie Hebdo розкритикувала «спеціальне розслідування» Поля Морейри, назвавши автора «корисним ідіотом».

«Пишаймося, друзі мої! Після Депардьє, Надін Морано (французька політна діячка, яку відносять до "друзів Путіна". – Ред.), і Тьєррі Маріані (депутат, що відвідав окупований Росією Крим. – Ред.), Франція  блискуче видала ще одного нового корисного ідіота: Поля Морейру», - йдеться у дописі журналістів Charlie Hebdo.

Тижневик роз’яснив понад двом мільйонам зареєстрованих на його сторінці читачів, що документальний фільм Поля Морейри «Україна: маски революції», який транслював Canal +, використав засоби путінської пропаганди – із вставками брехливих тверджень, недоліками та маніпулятивним монтажем, поставивши знак рівності між українськими крайніми правими бійцями, ЦРУ і Революцією гідності на Майдані.

«Він набрався сміливості і нічого не сказав про анексію Криму або гангрену війни, яку розв’язали росіяни і продовжують вести на Донбасі», - зазначив тижневик.

Підсумовуючи, видання зауважило, що «зроблено велику роботу, яка викликала ентузіазм Кремля, транслюється усіма його маленькими солдатиками», а «людство, добре пам’ятає, що означає корисні ідіоти, яких виготовляли тисячами упродовж десятиліть».

Нагадаємо, 29 січня Посольство України у Франції звернулось до голови Наглядової ради телевізійної групи Canal + Вінсента Боллоре з проханням скасувати показ стрічки «Україна: маски революції» режисера Поля Морейри, яка подає події Євромайдану в Україні з точки зору російської пропаганди. Однак 1 лютого, незважаючи на зверення української сторони, телеканал Canal+  показав стрічку о 22.30 за місцевим часом. Водночас заступниця міністра інформаційної політики (МІП) України Тетяна Попова переконана, що Посольству України у Франції варто було попросити французький канал Canal+ не скасовувати показ в ефірі скандальної стрічки «Україна: маски революції» Поля Морейри, а запропонувати показати ще одну стрічку про Майдан – наприклад, документальний фільм режисера Євгена Афінеєвського «Зима в вогні», який претендує на «Оскар».

3 лютого стало відомо, що Українська Комісія з журналістської етики (КЖЕ) подає скаргу на документальній фільм «Україна: Маски революції» Поля Морейри, який вийшов 1 лютого у рубриці «Спеціальне розслідування» французького телеканалу Canal+. Комісія проситиме французьких журналістів розглянути та дати оцінку відповідності нормам професійної етики дій автора стрічки та редактора, які готували та приймали рішення про показ документального фільму.

З лютого сайт Teleobs опублікував звернення 18 іноземних журналістів, які працюють в Україні, до французького телеканалу Canal+ з приводу трансляції фільму Поля Морейри «Україна: маски революції», в якому вони висловили своє невдоволення перекручуванням у стрічці подій 2013-2014 років в Україні.

Нагадаємо, 7 січня 2015 року брати Саїд та Шерів Куаші застрелили 11 людей у будівлі редакції журналу Charlie Hebdo, викрикуючи при цьому ісламістські лозунги. Приводом для теракту стали карикатури видання на релігійну тему. 5 січня 2016 року в Парижі відбулася офіційна церемонія відкриття меморіальної дошки на будівлі редакції сатиричного видання Charlie Hebdo в пам’ять про загиблих в результаті теракту співробітників журналу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1315
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду