До 10 жовтня - реєстрація на прес-тур на схід України для журналістів з Тернопільщини

6 Жовтня 2015
1374

До 10 жовтня - реєстрація на прес-тур на схід України для журналістів з Тернопільщини

1374
До 10 жовтня - реєстрація на прес-тур на схід України для журналістів з Тернопільщини

Донецький прес-клуб запрошує представників медіа та неурядових організацій з Тернопільської області взяти участь у дводенному візиті на схід України. Про це йдеться у повідомленні для ЗМІ.

 

Виїзд з Тернополя  заплановано 14 жовтня, 15-го - програма у Києві (відвідування дискусії за участі експертів стосовно питань, пов'язаних із працевлаштування ВПО та відкриттям власних малих бізнесів).  16 - 17 жовтня - перебування на Донеччині.

 

В програмі:

-екскурсія «Назад у майбутнє» - відвідування міста Бахмут. У 1917  році там ще майорів український прапор. У 2015 - перше місто, яке ініціює своє перейменування  і робить це академічно гідно, без бійок та взаємних образ. Екскурсію проведе Ігор Корнацький - головний зберігач краєзнавчого музею, людина, яка разом із громадським активом, доклала чимало зусиль аби процес декомунізації зрушив із місця;

-зустріч із представниками провідних громадських об'єднань - обговорення поточної ситуації в місті та регіоні (Бахмут);

-відвідування музею українського села - де зібрані унікальні експонати, яких немає навіть у колекції обласного краєзнавчого музею. Серед них медогонка, старовинної роботи, ціла колекція ваг (є прекрасно збережені 1936 року випуску). Окрім екскурсії, на вас чекає майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки, яка залишиться в кожного учасника поїздки на згадку від цього прес-туру (село Олександро-Калинове);

-візит до центру місцевої активності міста Добропілля -  ознайомлення із освітніми та культурними проектами; участь у форум-театрі, завдяки якому полегшується інтеграція переселенці до складу приймаючої громади;

-відвідування громадської організації SOS-Краматорськ - розмова із переселенцями щодо проектів, спрямованих на самозайнятість;

-участь у майстер-класі з виготовлення маскувальної амуніції для українських військових - візит до «Краматорських бджілок»;

-відвідування пункту видачі гуманітарної допомоги у Дружківці, який створили самі переселенці - спілкування  з волонтерами громадської організації «Райдуга», яка забезпечує ВПО харчовими наборами, одягом, тощо.

 

Прослухати аудіопрограму, в якій учасники візиту з Івано-Франківщини діляться своїми враженнями від прес-туру звільненими територіями Донеччини, можна тут.

 

Бажаючі долучитися до поїздки можуть реєструватися до 15.00 10 жовтня (субота) у координаторів обмінних поїздок за телефонами: 050 273 39 85 (Світлана) та  097 2 90 60 90 (Тетяна). 

 

Також під час візиту є можливість відвідати Мар'їнку (Донецька область) - місто «сірої зони». Бажаючі мають терміново акредитуватись (до 12.00, 8 жовтня, четвер). Кількість місць обмежена - до 4 осіб.

 

Організатори компенсують транспортні витрати та забезпечують учасників проживанням.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1374
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду