Під час обшуку квартири автора «Українського тижня» Бурлакової слідчі не пустили її адвоката (ВІДЕО)

Під час обшуку квартири автора «Українського тижня» Бурлакової слідчі не пустили її адвоката (ВІДЕО)

28 Вересня 2015
3297
28 Вересня 2015
14:35

Під час обшуку квартири автора «Українського тижня» Бурлакової слідчі не пустили її адвоката (ВІДЕО)

3297
Під час обшуку квартири автора «Українського тижня» Бурлакової слідчі не пустили її адвоката (ВІДЕО)
Під час обшуку квартири автора «Українського тижня» Бурлакової слідчі не пустили її адвоката (ВІДЕО)

Мама автора «Українського тижня», добровольця одного з підрозділів батальйону «Азов» Валерії Бурлакової Наталія Барська та очевидці розповіли про порушення під час обшуку у квартирі пані Бурлакової.

 

Як зазначила пані Барська на своїй сторінці у Facebook, озброєні чоловіки, які о сьомій ранку постукали у двері квартири, не назвали себе. Так само це не пояснювали викликані нею патрульні. Після того, як Наталія Барська повідомила, що викликала адвоката, ті, за її словами, заявили: «Авдокат вам не допоможе».

 

Далі, за даними пані Барської, події розвивалися так: «До квартири проходять адвокат, слідчий, три людини для проведення обшуку і два понятих. Зачитують ухвалу відносно ... третьої особи, яка нібито проживає в квартирі. Це колишній молодий чоловік дочки, який у квартирі бував, приїжджав у гості на ротації, але не жив. І не був останні два місяці в будинку взагалі. Обшук мають намір проводити у його речах у зв'язку зі справою 31 серпня. Дивуються, що його речей в квартирі, як і його самого немає, і перезираються. Обшук проте вирішують розпочати».

 

Під час обшуку, який, зі слів пані Барської, тривав до 15-ї години, «квартира поступово перетворилася на звалище».

 

До присутності на обшуку не допустили ще одного адвоката - Валерії Бурлакової, а також народного депутата Юрія Левченка.

 

Адвокат Наталії Барською перелічив наступні моменти, в яких, на його думку, дії слідчих суперечать закону:

 

1.У слідчого не було документу (припису) на підтвердження того, що він може проводити обшук (інші прізвища слідчої групи зазначені в рішенні суду).

 

2. Слідчі, коли намагалися потрапити до приміщення, не озвучували справжньої мети візиту.

 

3. Слідчі виявилися з Печерського суду, а не зі Святошинського райвідділу, як вони повідомили Наталії Барській.

 

3. Людина, у зв'язку з якою було вирішено проводити обшук, у квартирі не проживає і не перебуває. Це можна було встановити, викликавши Наталію Барську чи Валерію Бурлакову й опитавши - до винесення судом рішення про обшук.

 

Журналіст інформагентства «Поряд з вами» Дмитро Сіркович, який був присутній під час обшуку квартири Валерії Бурлаклової, записав його на відео:

 

 

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 26 вересня, у межах розслідування кримінального провадження щодо подій під Верховною Радою 31 серпня, пройшли обшуки у щонайменше восьми квартирах, у тому числі, представників ВО «Свобода». Як відомо, 31 серпня після розгляду в сесійній залі депутатами змін до Конституції щодо децентралізації під стінами парламенту сталася сутичка між правоохоронцями і мітингувальниками. Один із них кинув у натовп гранату, внаслідок чого вже четверо бійців Національної гвардії загинули, понад 150 людей постраждали.

 

Як повідомив у коментарі «Детектор медіа» головний редактор «Українького тижня» Дмитро Крапивенко, до інциденту Валерія Бурлакова не причетна і не була присутня 31 серпня біля будівлі парламенту.

 

Нагадаємо, з грудня 2014 року Валерія Бурлакова стала бійцем добровольчого загону «Карпатська січ», а нині є бійцем одного з підрозділів батальйону «Азов». За словами Дмитра Крапивенка, вона продовжує писати для «Українського тижня». Під час висвітлення подій Революції гідності Валерію Бурлакову було поранено осколком шумової гранати.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Максима Лісового та з сайту «Тиждень.ua»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3297
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду