Дії міліціонера, який не захистив журналістів від нападу бійців «Айдару», перевірить інспекція з особового складу

Дії міліціонера, який не захистив журналістів від нападу бійців «Айдару», перевірить інспекція з особового складу

21 Вересня 2015
2975
21 Вересня 2015
14:46

Дії міліціонера, який не захистив журналістів від нападу бійців «Айдару», перевірить інспекція з особового складу

2975
Дії міліціонера, який не захистив журналістів від нападу бійців «Айдару», перевірить інспекція з особового складу
Дії міліціонера, який не захистив журналістів від нападу бійців «Айдару», перевірить інспекція з особового складу

За фактом бездіяльності співробітників міліції під час нападу військових батальйону «Айдар» на журналістів миколаївського інтернет-видання «Преступности.НЕТ», коли одного з них Вадима Богданова було побито, призначено службову перевірку, яку проводить інспекція з особового складу. Про це повідомляє миколаївське видання «НикВести» з посиланням на заяву заступника начальника УМВС України в Миколаївській області Валерія Коби під час засідання інформаційної ради 21 вересня.

 

Нагадаємо, 18 вересня на трасі Миколаїв-Доманівка бійці батальону «Айдар» напали на журналіста та оператора миколаївського інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Вадима Богданова та Валерія Федченка, коли ті приїхали проводити фото та відеозйомку дорожньо-транспортної пригоди за участю військових.

 

Відповідь Вадима Богданова, що він журналіст і що він виконує свою роботу, не задовольнила агресивно налаштованих молодих людей. Журналісти звернулися за допомогою до співробітника міліції, який стояв поруч, але той відповів: «А чим я вам допоможу?».

 

Один з нападників почав наносити удари Вадиму Богданову в область голови і тулуба. Оператору вдалося вихопити його з натовпу і посадити в автомобіль.


«Ми не чекаємо офіційних заяв, сектор по зв'язках з громадськістю моніторить весь інтернет-простір, газети, ЗМІ. Якщо десь вискакує скарга на співробітників міліції, вказується в негативному світлі, роблять копію статті та надають на розгляд начальнику УВС, який розписує матеріали на відповідні служби. Уже в суботу вранці у начальника була на столі добірка різних ЗМІ про цей інцидент, уже була дана вимога, щоб провести службову перевірку. Цим займається інспекція з особового складу», - зазначив Валерій Коба.

 

Він також повідомив, що начальник обласного управління МВС Віталій Гончаров вранці в суботу, 19 вересня, надіслав лист міністрові внутрішніх Україні Арсену Авакову, в якому поінформував про низку інцидентів за участю бійців «Айдару».

 

У понеділок, 21 вересня, за ініціативи місцевих журналістів у Миколаєві зібралася інформаційна рада при УМВС області, на якому планувалося отримати інформацію з приводу розслідування нападу на кореспондента інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Вадима Богданова. Про це в соціальній мережі Facebook повідомив журналіст Андрій Лохматов.

 

Під час інформаційної ради миколаївські журналісти написали колективне звернення до міністра оборони України Степана Полторака з проханням дати оцінку і відреагувати на дії бійців «Айдару», які напали на миколаївських журналістів.

 

«Звертаємося з вимогою дати гарантії, як працівникам ЗМІ, так і всім громадянам України, що якщо Міноборони чи Генштаб направляє для бойового злагодження на полігон Широкий Лан бійців батальйону "Айдар", то громадяни та журналісти можуть бути спокійні за свої життя, здоров'я та безпеку», - сказано в документі.

 

Нагададіємо, слідчим відділенням Миколаївського РВ УМВС розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.171 КК України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» за фактом нападу військовослужбовців на представника одного з інтернет-видань.

 

«Детектор медіа»

Фото -  «НикВести»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2975
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду